Bu belirtilere dikkat!
Diyabet, kolesterol ve aşırı kilo karaciğerin yağlanmasına neden oluyor. Önlem alınmazsa bu durum siroza ve kansere dönüşüyor. Doğal gıdalar ciğeri koruyor.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 30.03.2017
- Güncelleme Tarihi: 08:44 | 30.03.2017
DOĞAL BESLENİN
Normal, sağlıklı bir insanda karaciğer hücrelerinde az miktarda yağ bulunabilir ve bu durum hastalığa neden olmaz. Ancak yağlanma aşırı miktarda olduğunda, bazı yapısal ve fonksiyonel değişikliklere yol açar; tedavi edilmezse siroz, karaciğer kanseri başta olmak üzere ciddi hastalıklara neden olur. Bu yüzden hastalık önemsenmeli ve tedavi edilmeli. Aşırı kalori tüketimi, yanlış beslenme, rafine ürünler, doğal olmayan besinler ve hareketsiz yaşam sonucu ortaya çıkan şişmanlık tablosu karaciğer yağlanmasının en sık rastladığımız nedenleridir.
ÖLÜMCÜL RİSK!
Sorunun kökenindeki en önemli risk obezite. Toplumun geneline bakıldığında karaciğer yağlanması yüzde 25 gibi çok yüksek bir oranda ancak obez kişilerde bu oran yüzde 80'lere kadar çıkıyor. Karaciğer yağlanması hastaların bir kısmında çok ilerlemeden duruyor ama diğer grupta ilerliyor ve ciddi hastalıklara neden oluyor. Bu kişilerde diyabet de oluşması durumunda risk ölümcül düzeylere ulaşıyor. Karaciğer yağlanması toplumsal sorun olduğundan bilinçli davranmak gerekiyor.