Prof. Dr. Canan Karatay‘dan çok konuşulacak açıklamalar
Ekmeğin kansere davetiye çıkardığını, buğday ekmeğinin ise insülin değeri açısından normal ekmeğe göre daha zararlı olduğunu belirtti. Meyve suyunun alkol ile eş değer olduğunu belirten Karatay, YGS’ye giren öğrencilere de tavsiyeler vermeyi de ihmal etmedi.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 10.03.2017
- Güncelleme Tarihi: 10:32 | 10.03.2017
Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide sevenleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz katıldı. Etkinlikte son dönemlerde en çok konuşulan ekmeğin kanser yapması, meyve suyu tüketme, YGS'ye girecek öğrencilerin yemesi gereken besinler gibi konulara da değindi.
"Ekmek ve şeker zehirdir"
Ekmek ve şekeri zehir olarak niteleyen Prof. Dr. Canan Karatay, "Unlarda yüzde 10 katkı maddesi var. Bunların içinde bromür var. Bromür ağır metaldir ve kanser yapar. Birçok hastalığa sebep olarak, özellikle hormonal sistemi alt üst eder. Ülkemizde ekmek geleneksel ekmek değildir. Son 50 yılda piyasaya sürülen ekmek kimyasal dolu. Tek başına buğday, o kadar çok glüten ihtiva ediyor ki şekeri yükselterek, insülin salgılanmasını artırır. İnsülin yüksekliği de kanser sebebidir" diye konuştu.