Çok pişmiş kırmızı et uyarısı
Adı bile insanı korkutmaya yeten kanserden korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 01.03.2017
- Güncelleme Tarihi: 10:09 | 01.03.2017
OBEZİTE DE ETKİLİYOR
Kalın bağırsak kanserlerinde kötü etki yapan mekanizmalar vardır. Örneğin doymuş hayvansal gıdalar. Tereyağı dediğimiz yağ tipi, kırmızı et kalınbağırsak kanserlerinde önemli bir yer tutar. Çok pişirdiğimiz kırmızı et kalın bağırsakta 'karsinogenes' denilen kanserin oluşumuna neden olan bir etki mekanizmasına sahiptir. Sosis, sucuk, salam tarzı yiyecekler de kanserin oluşumuna zemin hazırlar. Bunun dışında alkol ve sigara pek çok kansere neden olduğu gibi kalınbağırsak kanserinin de nedenidir. Ayrıca obezite de yine kalınbağırsak kanseri etkendir.
VÜCUDUNUZU TEMİZLEYİN
Meyve ve sebze yemek, beslenmede lifli gıdalara ağırlık vermek kalın bağırsakta hareketi hızlandırır yani büyük abdestinizi daha çabuk yapmanızı sağlar. Bu da aldığınız tüm o kanserojen maddelerin bağırsağınızda daha az sürede kalmasına neden olarak etkileşimi daha aza indirger. Bunun dışında kalsiyum, folat içerikli yiyecekler bizim için çok önemlidir. Bir de haftada 7 saat yani günde 1 saat yürüyüş yapmak ve bol su içmeniz gereklidir. Su içmek kalın bağırsağı yıkar. Bu şekilde bir nevi detoks yapmaya çalışacaksınız yani... Su içerek aldığınız kanserojen maddeleri vücudunuzdan atabilirsiniz.