Bel ve karın bölgesindeki yağlanmadan yakınanlar dikkat!
Hiç ekmek yememek ve öğün atlamak sanılanın aksine zayıflatmıyor; göbeğin büyümesine neden oluyor...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 25.02.2017
- Güncelleme Tarihi: 14:22 | 25.02.2017
KAHVALTI ÖNEMLİ
Zayıf kalmak uğruna öğün atlamak daha çok kilo alınmasına neden oluyor. Sabah kahvaltısını yapmamak gün içerisinde enerjiyi düşürüyor. Öğün atlanılmadığında kan şekeri dengesi düzgün oluyor. Aynı zamanda metabolizma da hızlanıyor. Ve kişi daha az acıktığı için bir sonraki öğünde daha az yemek yiyip kilo veriyor.
ÇAVDAR, BUĞDAY, KEPEKLİ...
Diyet yapanların en büyük hatalarından biri ekmeği tamamen kesmektir. Zayıflamak için sağlıklı, dengeli ve düzenli bir beslenme planına uymalı. Her besin grubundan belirli miktarda yemeli. Diyet yapan kişi beslenmesinden karbonhidrat grubunu (pasta, şeker, çikolata vb.) tamamen çıkardığı için vücudun ihtiyacı olan enerjiyi ekmek grubu tüketerek alması gerekiyor. Bu şekilde kan şekeri dengede kalıyor ve açlık duygusu yaşanmıyor. Sinir sistemi için gerekli olan vitaminler de alınmış oluyor. Belli miktarda çavdar, buğday ve kepekli ekmek yenmesi gerekiyor.
YASAK LEZZETLER
Yağ ve yağlı besinlerin dışında; simit, börek gibi hamur işleri, çikolata, hazır meyve suları, asitli içecekler, bisküvi, cips, gofret, tatlılar, hazır et suları, salata sosları gibi birçok karbonhidrat ve proteinli gıdaların fazla tüketimi ile vücutta yağ artar, karın ve bel çevresinde depolanır.
HAREKETSİZLİK
Fazla hareket etmemek ve buna bağlı enerji harcamada azalma karın bölgesi yağlanmasına zemin hazırlar. Egzersizle vücuttaki genel yağlanma azalır. Yürüyüş ya da yüzme hem bölgesel hem genel yağlanmayı düşürür.