Katkılı hazır gıdaların tüketimi arttı, kanser tırmanmaya başladı

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'de 50 yıl içinde 15 milyon kişinin kanser hastası olacağını açıkladı.

Son 5 yılda kanser vakalarının yüzde 60 arttığını söyleyen Dr. Hüseyin Büyüközer, "Yüzde 60'ı erkek, yüzde 40'ı kadın olmak üzere yılda 160 bin kişi kansere yakalanıyor. Bunun sorumlusu katkılı gıdalar ve sigaradır" dedi. Dr. Büyüközer, şu uyarıda bulundu: "Patates kızartmaları artık birçok ülkede akrilamid içermesi nedeni ile 'kanserojendir' ibaresi taşıyan paketlerde pazarlanıyor. Önceden pişirilmeye hazır gıdalardaki birçok katkı maddesi kanserojen özellik taşıyor. Mikrodalgada pişirilmeye hazır gıdaların birçoğu hayatı tehdit ediyor. Sıradan olarak karşılaştığımız kanserojen ürünlerin başlıcaları; patates kızartmaları, tuzlu krakerler, cipsler, yüksek ısıda pişmiş bisküviler, katkılı konserveler, yağlı ve iyice pişmiş et içerikli fast-foodlar."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.