Sahtekarların eli ekmeğimize uzandı
Beyaz ekmeğe domuz kılından yapılan kimyasallar katıldı. Hamuru tutkal zehiriyle yoğurulan ekmekler ‘kepekli’ diye satıldı. Kanser yakamıza yapıştı.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 19.02.2017
- Güncelleme Tarihi: 12:32 | 19.02.2017
BU KADARINA DA PES...
● Ekmeği beyazlatmak ve bayatlamasını geciktirmek için domuz kılı da dahil olmak üzere çok sayıda kimyasal konuluyor. Bu da safra, böbrek taşı, hemoroid, migren ve şekere yol açıyor.
● Sodyum içeren koruyucuların uygunsuz kullanımı ekmeğin bayatlamasını geciktirse de bedeni bayatlatıyor. Su tutulumunu ve iştahı arttırıyor, hipertansiyona neden oluyor. Obez yapıyor. Kalp yetmezliğine yol açıyor. Yazın 3-4, kışın 5-6 günü geçmesine rağmen bayatlamayan ekmekleri asla yemeyin.
● Beyaz ekmek karamel ve malt kullanılarak, gıda boyaları ilave edilerek kepekli ekmekmiş gibi satılıyor. İçerdiği akril amid ve hidroksimetil Furfural maddeleri kansere yol açıyor. Akril amid boya sanayii, tutkal yapımında kullanılıyor.
● Tam tahıllı ekmekler de zehirliyor. Tarlada, kontrolsüz böcek ilacı kullanılan (pestisit) ürünlerin kabuğu ekmeğe katılıyor. İnsanı zehirliyor. Bulantı, kusma, terleme, gözyaşı salgısı artışı, idrar kaçırma, solunum sıkıntısı, çarpıntı, kas ağrıları ve kramplar ortaya çıkıyor.