Doğadaki her besin bir hastalıkla mücadele ediyor
Her gün tükettiğimiz bazı gıdalar hayati hastalıklarla mücadelede etkili oluyor. Diyetisyen Emre Uzun, ‘Badem, kolesterol ve şekere ilaç gibi gelir. Adaçayı boğazdaki iltihabı giderir. Kuşburnu zayıflatır’ diyor.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 19.02.2017
- Güncelleme Tarihi: 10:14 | 19.02.2017
DİYABET
Tarçın: Sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini dengeler. Günlük yarım çay kaşığı baharat olarak veya 1 çubuk tarçınla demlenmiş bir fincan çay şeklinde tüketimi uygundur.
Badem: Kan şekeri yükselmelerini önlemeye ve uzun süreli tokluk sağlamaya yardımcı olur. Kahvaltıda 5 adet zeytin yerine 6 adet badem tercih edilebilir veya ara öğünlerde süt ürünleri ya da meyveyle tüketilebilir.
Pırasa: Pankreastan insülin salınımını uyararak kan şekerini ve yüksek kolesterolü düşürdüğü gözlenmiştir. Buharda kısa sürede pişirilirse besin kayıpları önlenir ve daha sağlıklı bir tüketim yolu elde edilir.