Sofralardan eksik etmediğimiz gıdalar zehir çıktı!
Ekmekten salam-sucuğa sakızdan çikolata-bisküviye kadar yediğimiz her gıdaya katkı maddesi konuluyor. DNA’mızı bozan zehirli ürünler bizi yavaş yavaş öldürüyor...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 10.02.2017
- Güncelleme Tarihi: 13:12 | 10.02.2017
Sofralardan eksik etmediğimiz gıdalar zehir çıktı! Meyve-sebzelerdeki ilaçlar, ekmek, et, tavuk, süt, yoğurt ve daha birçok üründe kullanılan katkı maddelerinin hastalıklara davetiye çıkardığı anlaşıldı. Çocukların bayılarak yediği şekerleme ve kurabiyeler ile pastalara katılan katkı maddelerinin IQ seviyesini düşürmesi ailelerde şok etkisi yarattı. Sadece paketli değil, açık satılan ürünlerde de katkı maddesi kullanıldığı söyleyen uzmanlar, "Lohusa şerbetine kırmızı rengini vermek için sentetik boya katılıyor. İçtiğiniz turşu suyunda koruyucu sodyum benzoat bulunuyor" dedi.
GENLERİ BOZUYOR
Her ne kadar katkı maddeleri kullanılmadan önce birçok araştırmadan geçse de kanser, hiperaktivite, alerji, migren, kemik erimesi, böbrek taşı, spastik kolon, ülseratif kolit ve obezite gibi hastalıklara yol açtığı ifade edildi. Çocukluk döneminin en fazla görülen psikiyatrik bozukluğu olan hiperaktiviteyi sentetik gıda boyalarının artırdığını belirten uzmanlar, "Hatta normal çocukların davranışlarını bile olumsuz yönde etkiliyor. Katkı maddeleri DNA'yı bozarak genlerimize zarar veriyor" diyor. Bazı katkı maddelerini, kullanıldıkları gıdaları ve sağlığa zararları şöyle sıralanıyor: