Hastalıklardan korunmanın yolu kurubaklagillerden geçiyor

Bağışıklığı güçlendiren kuru fasulye, mercimek ve nohutu sofranızdan eksik etmeyin!

Bağışıklığımızı güçlendirmede beslenme şekli önemli bir yer tutuyor. C, A, D ve E vitaminlerinden zengin beslenmenin yanı sıra kurubaklagiller ağırlıklı beslenmek hastalıklara karşı koruyarak daha sağlıklı bir kış geçirmeye yardımcı oluyor.
Aynı zamanda kurubaklagiller, bitkisel protein içerdiğinden vejetaryen beslenmenin en önemli besin kaynaklarından birini oluşturuyor.
Hem içerdiği bitkisel kaynaklı protein hem de lifli yapısıyla sağlığımıza oldukça faydalı besin öğeleri içeren kurubaklagillerin 9 faydasını Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz şöyle sıralıyor...
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Toplumumuzda görülen kalp hastalıklarının en önemli sebebi; yüksek kolesterol ve doymuş yağlardan zengin beslenme tipi.
Oysa kurubaklagillerin içerisinde kolesterol ve doymuş yağ bulunmadığından kalp sağlığını destekliyor. Bu sebeple kalp hastalarının haftada iki kez kurubaklagil yemeleri gerekiyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.