Hastalıklardan korunmanın yolu kurubaklagillerden geçiyor
Bağışıklığı güçlendiren kuru fasulye, mercimek ve nohutu sofranızdan eksik etmeyin!
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 07.02.2017
- Güncelleme Tarihi: 14:44 | 07.02.2017
Aynı zamanda kurubaklagiller, bitkisel protein içerdiğinden vejetaryen beslenmenin en önemli besin kaynaklarından birini oluşturuyor.
Hem içerdiği bitkisel kaynaklı protein hem de lifli yapısıyla sağlığımıza oldukça faydalı besin öğeleri içeren kurubaklagillerin 9 faydasını Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz şöyle sıralıyor...
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Toplumumuzda görülen kalp hastalıklarının en önemli sebebi; yüksek kolesterol ve doymuş yağlardan zengin beslenme tipi.
Oysa kurubaklagillerin içerisinde kolesterol ve doymuş yağ bulunmadığından kalp sağlığını destekliyor. Bu sebeple kalp hastalarının haftada iki kez kurubaklagil yemeleri gerekiyor.