Negatif kalorili besinlerle zayıflayın
Negatif kalori olur mu demeyin... Bu tabir, size aldırdığından daha fazla kaloriyi yaktıran besinler için kullanılıyor. Çilek, kereviz, pırasa, limon gibi besinlerin hem kalorileri düşük hem de metabolizmayı hızlandırma özelliği var
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 17.01.2017
- Güncelleme Tarihi: 09:23 | 17.01.2017
Oysa zayıflamaya çalışan kişilerin günü besinlerin kalorisini sayarak geçiyor: Bir dilim peynirde 100 kalori var, kahvaltıda bir yumurta yersem 75 kalori alırım, günde 1000 kaloriyi aşmamalıyım...
Bilim insanlarının kalori hesabı yaparak kilo vermeye uğraşanlara bir müjdesi var: Negatif kalorili yiyecekler. Düşük kalorili yiyecekleri biliyoruz peki ama bir gıda nasıl negatif kalorili olur?
Negatif kalorili gıdaları yerken aldığınız kalori miktarı vücudun onları yakarken kullandığından daha düşük olduğunda elbette. Yerken vicdan azabı duymanıza gerek bırakmayan bu yiyecekler tahmin edeceğiniz gibi meyve ve sebzeler...
İşte negatif kalorili besinler: Çilek, kereviz, elma, kayısı, pancar, brokoli, karnabahar, tere, salatalık, sarımsak, greyfurt, yeşil fasulye, kale, pırasa, limon, marul, soğan, ahududu, şalgam ve kavun.
UZUN SÜRE TOK TUTUYORLAR
ABD'de bulunan zayıflama merkezi Mayo Clinic'te uzun yıllardır beslenme uzmanlığı yapan Dr. Donald Hensrud'a göre negatif kalorili besinlerin kilo kaybına faydaları büyük: "Bu besinler sadece düşük kalorili oldukları için değil aynı zamanda düşük karbonhidrat değerlerine sahip oldukları için de değerli...
Lif içerikleri yüksek olduğu için kişiyi hızlıca doyuruyor, uzun süre açlık hissettirmiyorlar. Bu sebeple özellikle ara öğünlerde negatif kalorili yiyeceklerin tercih edilmesini tavsiye ediyoruz."
Ceren Arseven / Cumartesi Sabah