Turşu-sirke-boza ile gribe yakalanmayın
Salgın halinde görülen gribin yanı sıra bronşit ve zatürre gibi hastalıklar hayati tehdit yaratıyor. Uzmanlar, ‘Korunmak için doğru beslenmek şart. Şu günlerde fermente gıdalara ağırlık verin’ diyor
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 15.01.2017
- Güncelleme Tarihi: 10:02 | 15.01.2017
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİN
C vitamininden zengin portakal, greyfurt kırmızı biber, kuşburnu, boza, kefir, yoğurt, sirke, turşu gibi fermente edilmiş, faydalı bakterilerden zengin gıdalar, bağışıklık sisteminin hammaddesi olan hayvansal proteinler için balık, et ve süt ürünlerinin tüketilmesi mikroplara, soğuğa karşı dayanıklılığı arttırıyor. Şekerli gıdalar bağışıklık sisteminin mikroplarla mücadelesini zorlaştırıyor, pirinç, patates, hamur işleri, tatlılar, şerbetler, meşrubatlar bu açıdan zararlı görülüyor. Hastalıklara karşı koruyucu olan D vitamini, kışın güneş görmediğimiz için eksiliyor. Bu yüzden D vitamini kan düzeyinizi ölçtürerek, doktor tavsiyesiyle takviye alınması gerekir.