Kış aylarında kuruyemiş yemenin öyle bir faydası var ki...
Kış aylarında soğuktan korunmak için kıyafet seçimi kadar, tüketilecek besinlere de dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, kuruyemiş yiyerek vücut direncinin artırılacağını belirtiyor...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 16.12.2016
- Güncelleme Tarihi: 14:55 | 16.12.2016
ANTİOKSİDANLARA DİKKAT
Önemli antioksidanlardan biri olan C vitamini vücuttan zararlı maddelerin atılmasında ve savunma sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir role sahip. Bu vitamin, yeşil biber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina ve kuşburnunda bolca bulunuyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Omega 3 yağ asitlerini içeren balık, balıkyağı, fındık ve ceviz ile Omega 9 içerikli zeytinyağı, fındık yağı gibi yağlar bağışıklık sistemini olumlu etkiler. Haftada 2-3 kez balık yemeye özen gösterilmeli. Ayrıca günde 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmeli. Yemekler de zeytinyağı ile hazırlanmalı.
ENFEKSİYONLA SAVAŞIN
Grip, nezle ve soğuk algınlığı ile mücadelede de bazı gıdalar öne çıkıyor. Kırmızı et, kabuklu deniz ürünleri ile karaciğer gibi hayvansal kaynaklı besinler, fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler, süt, peynir ve kuru baklagillerdeki bulunan çinko, enfeksiyonlara karşı vücudu çok daha güçlü kılıyor.