Yüksek tansiyonu olanlar...
Yüksek tansiyon, dünyada her 7 kişiden birinde görülüyor. Kötü beslenme, hastalığı tetikliyor. Uzmanlar doğru beslenmeye dikkat çekiyor. Yoğurtlu kabak ve sebzeli kebap gibi yemekler, hastalara ilaç etkisi yapıyor
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 06.12.2016
- Güncelleme Tarihi: 10:23 | 06.12.2016
Tansiyonu dengede tutmanın yolu ise doğru beslenmeden geçiyor. Baş dönmesi, baş ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, bulanık görme, burun kanamaları ve düzensiz kalp atışları, yüksek tansiyonun en sık rastlanan belirtileri arasında yer alıyor. Obezite, sigara ve alkol kullanımının yanı sıra aşırı tuzlu ve yağlı beslenme de tansiyon riskini arttırıyor.
TURŞUDAN UZAK DURUN
Yüksek tansiyon hastalarının aşırı tuzdan kaçınmaları hayati önem taşıyor. Hastaların tedbir olarak günlük tuz tüketiminin 1.5 mg'dan fazla olmamasına özen göstermeleri gerekiyor. Tansiyon şikayeti olanların ayrıca turşulardan, salamuralardan, peynirlerden, şarküteri ürünlerinden ve soslardan uzak durmaları tavsiye ediliyor. Meyve, sebze ve süt ürünleri yerine çok fazla çay, kahve, sodalı içecekler tüketmenin de tansiyonu yükselttiği biliniyor. Bu nedenle uzmanlar kalp ritmini bozan kahve, çay ve alkol gibi içeceklerden hastaların uzak durması konusunda uyarıyor.