Çikolatalı şekerin üstünde beyaz tabaka olmasın!

Kurban Bayramı için şeker satın alırken; ambalajını açıp bakın ve ambalajına yapışık olan şekerlerden almayın. Çikolatalı şekerlerin üzerinde ise beyaz tabakanın olmamasına dikkat edin.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala evlerine gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak isteyenleri alışveriş heyecanı sardı. Şu sıralar İstanbul'da özellikle Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda da bir hareketlilik başladı. Konuklarına bayram çikolatası ve şekeri ikram etmek isteyenler; çarşı ve pazarlarda hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı olanlardan almak istiyor.
LOKUM YUMUŞAK OLMALI
Esnaf ise bayramlık şeker ve tatlı alışverişi yapanlara birtakım uyarılarda bulundu. Ambalajına yapışık olan şekerlerin alınmaması gerektiğini belirten satıcılar, şekerin çok sert olmamasına da dikkatedilmesi gerektiğini söylüyor. Satıcılar, merdiven altı üretim olup fiyatı düşük olan çeşitlerden de kaçınılması çağrısında bulunup şu uyarılarda bulunuyor: "Şeker alırken ambalajını açıp bakın, kaliteli olan ambalajına yapışmaz. Aynı şekilde çikolatalı şekerlerin de üzerinde beyazlık oluşmaması gerekir. Lokumda da durum farklı değil. Lokumun da yumuşak olması ve glikoz karışımlı olmaması gerekiyor."
KALİTELİ OLMASINA DİKKAT EDİN
Markalı ürünlerin tercih edilmesinin mağduriyet yaşamamak için şart olduğunu belirten esnaf, marka olan ürünlerin belli bir kaliteye sahip olduğunu ve bu kalitenin tutturulmasının da belli bir maliyetinin olacağını anlattı. Kötü çikolatanın, içindeki katkı maddeleri yüzünden anlaşılabileceğine dikkat çeken şeker satıcıları, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını önemle çizdi. Bayram alışverişi yapanlar ise daha çok ekonomik olanları tercih ettiklerini söylüyorlar. Ev ekonomisine göre alışveriş yaptıklarını anlatan vatandaşlar, zaman zaman evde yaptıkları tatlı türleri için de alışveriş yaptıklarını söylüyorlar.
BUZDOLABINA KOYMAYIN
Öte yandan şekeri bozulmadan saklayabilmek için öncelikle buzdolabına koymayıp serin yerde muhafaza etmek ve ısıdan, kokudan, nemden ve direkt güneş ışığından uzakta tutmak gerekiyor. Şekerlerin raf ömrü, ürünün yapısı ve muhafaza koşullarına bağlı olmakla birlikte, bir-iki yıl arasında değişmektedir. Normal şekerler yaklaşık iki yıl dayanırken, içerisinde süt olanların son kullanma tarihi bir yıla kadar düşüyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.