Yapımcı Mustafa Uslu, Yılmaz Erdoğan’ı topa tuttu
Mustafa Uslu, önceki akşam ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’nı Netflix’e satan Yılmaz Erdoğan’ı hedef aldı. Uslu, Erdoğan’ı eleştirip “Türk Sineması’na ihanet etti. Küçük esnafı bitirdi” çıkışı yaptı.
Mısır krizi yüzünden MarsGroup'a karşı kazan kaldıranYılmaz Erdoğan'ın Netflixatağı, yapımcıları kızdırdı. Erdoğan,'promosyon bilet' kampanyasınakarşı çıkıp daha sonra ise yeni filmi'Organize İşler: Sazan Sarmalı'nıvizyondaki ikinci haftasında Netflix'esatmıştı. Ünlü sanatçı, Mars Grup'u tuşedeyim derken sinema dünyasına yarasıkapanmayacak büyük zarar verdi. Filmininternette izlenip sinemaya gidilmemesitepki çekti. Bu duruma kızanlarınbaşında da ünlü yapımcıMustafa Uslu geliyor. Öncekiakşam Yeditepe Üniversitesi'ningecesinde 'Müslüm' filmiyle 'Enİyi Film' ödülünü alan Uslu, şusözlerle Erdoğan'a yüklendi:

KÜÇÜK ESNAF BATTI
"Sinema sektörüne ihanet edildiğidönemde bu ödüle layık görülmekne güzel. Bizim filmlerimiz hiçbirzaman sinema harici bir yerdeoynamayacak. Dağıtım şirketidenilince Mars Sinemaları'nıdüşünüyorsunuz. AncakAnadolu'da mahallearalarındaki küçük bütçelisinemaların, küçük esnafınhepsi bu filmin satılmasıyüzünden battı." Ünlü yapımcı,Erdoğan'ın filmin maliyetini kurtarmakiçin 'Organize İşler: Sazan Sarmalı'nısattığı iddiasına da "Taksim'in arkasokaklarında konuşulduğu kadarbütçesi yüksek film çekemezsiniz"çıkışı yaptı.
Erdoğan'ın yeni filmi, gişede kan kaybetti. Filmi 4. hafta sonunda 155 bin 137 kişi izledi.
YılmazErdoğan'ıtopa tutanUslu,Anadolu'dakiküçükesnafınhakkınısavundu.
TAKVİM

