A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
28 Aralık 2025, Pazar
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Kastamonu’da feci kaza! Tırın altına giren otomobilde can pazarı Gençlik kapınızı çalacak! İltihabı anında bitiren çözüm: Görenler bardak bardak içiyor Arda Güler’den memleketinde kar altında top keyfi! İşte o görüntüler... Araba alacaklar buraya! 300 bin TL kredinin aylık taksitleri ne kadar? Banka banka… Taşıyıcı 2 oyuncuları kimler? Taşıyıcı 2 filmi konusu ne, ne zaman çekildi? Setlere veda etmişti! Arda Kural’ın yeni mesleği şaşkınlık yarattı: O artık bir… Hatay küllerinden yeniden doğdu! Başkan Erdoğan sahada | Bir dizi ziyarette bulundu Boşanma aşamasındaki koca dehşet saçtı! Eşini hastanede kovalayıp vurdu
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak?

Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak?

ahaber.com.tr - Özel Haber
Giriş: 28.12.2025 00:13 Güncelleme: 28.12.2025 02:01
Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak?

İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni, dünya gündemine oturan açıklamasında 2025’in ardından 2026’nin çok daha kötü olacağını söyleyerek “tatil de iyice dinlenin” sözleri olay oldu. Peki “2026 neden daha kötü olacak?” Dünyada yaşanan savaşlar ve çatışmalar hat safhaya çıkarken konuyu A Haber canlı yayınında değerlendiren Araştırmacı-Yazar Murat Akan, çarpıcı açıklamalarda bulunarak 3. dünya savaşı vurgusu yaptı.

Dünya'da soğuk savaş yıllarının geride kalmasıyla birlikte yeni dünya düzeni söylemleri yaygınlaşmaya başladı. Meloni'nin gündem olan 2026 kehanetinin ardından uluslararası arenada yaşanan olumsuzluklar, "yeni savaşlar kapıda mı" sorularını da beraberinde getirdi. A Haber'de konuyu değerlendiren uzman isim, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

MELONİ'DEN 2026 SENARYOSU SONRASI A HABER'DE ÇARPICI ANALİZ

"2026 NEDEN DAHA KÖTÜ OLACAK?"

Araştırmacı-Yazar Murat Akan, dünyanın gidişatında gerilim noktalarının jeopolitik alanda farklı alanlara yayıldığını belirterek Meloni'nin kehanetine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Şimdi neden daha kötü günler bekliyor; şimdi dünyanın gidişatına baktığınız zaman mesela jeopolitik alanlardaki gerilim noktaları farklı farklı alanlara yayılıyor. Yani eskiden işte iki kutuplu bir dünya vardı, sonra 1990'lı yıllardan sonra tek kutuplu dünyaya döndü ama şimdi baktığınız zaman çok kutuplu dünyaya doğru bir gidiş var ama bu da sancılı oluyor. Yani hiç beklemediğiniz anda, beklemediğiniz olaylar yaşanıyor. Mesela işte Kamboçya-Tayland; hiç kimse bekliyor muydu? Bir anda savaşa tutuştular. Ya da işte Pakistan-Hindistan; yani terör bahanesiyle bir anda savaştılar. İran-İsrail; hiç savaşmaz dedikleri devletler. E şimdi bakıyorsunuz Venezuela meselesi çıktı. Donald Trump geldi, yani bir devlet başkanını, bir egemen devleti terörist ilan etti. Yani şimdi düşünebiliyor musunuz; yani Karayiplere ciddi anlamda tarihinin en büyük kuşatmasını yapıyor.

(fotoğraf - ahaber.com.tr - ekran görüntüsü)(fotoğraf - ahaber.com.tr - ekran görüntüsü)

29 ARALIKTA TRUMP-NETANYAHU GÖRÜŞMESİ

Diğer taraftan İsrail-İran. Mesela ikinci kez İran'ı vurma için her şeyin tamamlandığını, işte az önce bahsettim 29 Aralık'taki Donald Trump-Netanyahu görüşmesi sonrasında böyle bir kararın alınacağı ifade ediliyor. Yani Meloni'nin dediği doğru. Diğer taraftan Lübnan'da işte devam eden operasyonlar var. Mesela orada Hizbullah'la İsrail arasında bir ateşkes imzalanmasına rağmen mesela İsrail buna da uymuyor. Ve hala saldırıyor. Sonra işte Yemen'e saldırıyorlar. Diğer taraftan Sudan'da iç savaş, vekalet savaşları devam ediyor. Yani Nijerya, ABD işgali tehlikesi... Yani baktığınız zaman dünyada zaten Rusya-Ukrayna savaşı son günlerde daha da alevlendi.

"YENİ DÜZEN KURULUYOR"

2026 yılında şu oluyor esasında: Şimdi yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu açık şekilde görmek lazım. 1945'li yıllardan sonra, II. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan küresel nizam çöktü. Bunu eveleyip gevelemeye gerek yok. Yani işlemiyor, düzen işlemiyor. Bakıyorsunuz Birleşmiş Milletler çalışmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya "Dünya beşten büyüktür", esasında bu bir slogan değil. Gerçekten beşli bir çete var, 194 üye ülke var; gidiyor Genel Kurul'da el kaldırıyor ama geliyor 5 ülkeden birisi parmağını kaldırıyor ve sizin aldığınız kararı çöp yapıyor. Yani böyle bir dünya var. Şimdi dolayısıyla işlemeyen bir sistem var. Birleşmiş Milletler niye kurulmuştu? Savaşları durdursun, barış getirsin vesaire... şimdi bakıyorsunuz Birleşmiş Milletler'in esamesi yok, bir şey yapamıyor. Gazze'de bugüne kadar 55 bin insan katledilmiş, kimse sesini çıkaramıyor. Diğer taraftan Venezuela "işgal edeceğim" diyor, "terörist ilan ediyorum" ama baktığınız zaman asıl sorun ne? Asıl sorun haydut devletler meselesi. Çok kutuplu dünyaya gideyim derken haydut devletler dönemi başlıyor. Hocam burada ben haddimi aşmak istemem ama "hibrit savaş" dediğimiz, hibrit savaş yöntemi şu anda kullanılıyor.

(fotoğraf - ahaber.com.tr - ekran görüntüsü)(fotoğraf - ahaber.com.tr - ekran görüntüsü)

"SİNEKLER SAHAYA ÇIKTI"

Savaşıyor insanlar. Ama illa devletler topyekün birbirleriyle savaşmak yerine hibrit savaş yöntemlerini kullanıyorlar. Ne diye kullanıyorlar? Ben raporu getirdim. Mesela "vekil devletler" kullanıyorlar. Vekil terör örgütleri kullanıyorlar; "proxy" diyorlar yani vekil savaşları. Diğer taraftan e bir bakıyoruz biz dronlar çıktı. İHA'lar SİHA'lar... Devletler artık uçak kaldırmak yerine onlar yapıyor -hocamın konusu çok daha iyi bilirler-. Şimdi yani sinekler sahaya çıktı, sinekle fil savaşıyor düşünün. Böyle bir ortamda dünyanın yeni bir sisteme oturması için, yeni bir sistemin kurulabilmesi için ya gerçekten bütün devletler Birleşmiş Milletler'de oturup anlaşacaklar ki zor gözüküyor; ya da bir III. Dünya Savaşı'nın çıkma olasılığı çok yüksek yani.

"TÜRKİYE İLE İSRAİL SAVAŞIR MI?"

Mesela ben şeyden bahsedeyim; hani hocalarım da burada, İsrail-Türkiye savaş olasılığı. Şimdi birçok uzman diyor ki "İsrail Türkiye'ye saldırma cesaretinde bulunamaz". Normal şartlarda akılcı davranış gerçekten de öyle. Yani Türkiye ile İsrail'i karşılaştırmak belki abesle iştigaldir yani askeri anlamda. Fakat İsrail'i normal bir akıl yönetmiyor ki. Yani çılgınca hareket eden bir yönetim tarzı var, bir ideal var. Şimdi yine "Büyük İsrail" dediğimizde, "Büyük İsrail projesi" dediğinde herkes "komplo teorisi" diyor. Ama Netanyahu'nun bütün cümlelerine bakın Tevrat bazlı kullanıyor. Teopolitik stratejiyiz diyor. Diyor ki; "Amalek" diyor mesela, "Büyük İsrail" demiyor da "Amalek" diyor. Yani aslında aynı şey. Amalek ne demek biliyor musunuz? Normalde İsrail düşmanlarının yaşadığı coğrafyadaki insanlar demek. Neresi? Nil'den Fırat'a kadar. Adam diyor ki "ben bunlarla savaşacağım" diyor. Bunu inkar etmiyor. Dolayısıyla Türkiye-İsrail savaş olasılığını İsrail basınını takip ettiğinizde çok ciddi işliyorlar. Nagel Komisyonu kurdu hocam; yani Nagel Komisyonu bizzat Netanyahu'nun talimatıyla kurulan yasal, resmi bir şey, organizasyon ve bir rapor hazırladı. Dedi ki "Türkiye-İsrail savaş olasılığı çok yüksek" diyor, hazırlık yapıyorlar. Bugün baktım İsrail basınına; diyorlar ki "Türkiye İsrail'le savaşa hazırlanıyor". Korkuyorlar. İşte belki birazdan konuşuruz Somaliland meselesi... İsrail her tarafta karşımıza çıkmaya başladı.

(fotoğraf - ahaber.com.tr - ekran görüntüsü)(fotoğraf - ahaber.com.tr - ekran görüntüsü)

"İSRAİL BATI ADINA SAVAŞIYOR" SÖYLEMİ

Ortadoğu'da olup biten sadece İsrail'in kendi meselesi değil. Bakın buraya baktığınız zaman şimdi dün bir açıklama yaptı Hollanda'nın bu aşırı sağcı Wilders. Diyor ki "İsrail" diyor "Batı adına savaşıyor" diyor. "Batı'nın değerlerini koruma adına, bizim adımıza onlar orada savaşmazsa biz Avrupalılar burada rahat uyuyamayız" diyor. Almanya Başbakanı Merz ne dedi? İsrail dedi Batı'nın kirli işlerini yapıyor dedi. Yani biz sadece İsrail'i İsrail'den ibaret varsayarsak Ortadoğu'da hiçbir yere gidemeyiz. Bütün Ortadoğu devletlerinin sınırlarını değiştirmek istiyorlar; değiştiremediklerini de parçalamak istiyorlar. Böyle bir dünya. Bir kere Ortadoğu'da bu yangın sönmediği sürece kaos, kargaşa devam eder. Sonrası Ukrayna-Rusya Savaşı. Hemen yanı başımızda mesela 2022'de başlayan savaş hala bir şeyle sonuçlanmadı. Yani Donald Trump uğraşıyor, bir proje üretiyor, plan ortaya atıyor ama bir el -özellikle İngiliz Derin Aklı- bu savaşın bitmesini istemiyor. Avrupa harıl harıl savaşa hazırlanıyor. Almanya, Fransa, İngiltere... Yani hocam nasıl bir 2026 iyi olacak yani?

Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak?
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak? Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak? Meloni’den 2026 kehaneti! 2026 neden daha kötü olacak?
  • Donald Trump
  • Giorgia Meloni
  • Kamboçya
  • Tayland
  • Hindistan
  • Venezuela
  • Lübnan
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Futbolda FETÖ soruşturması! 4 şüphelinin savcılık ifadeleri ortaya çıktı
Başkan Erdoğan’dan Hatay’da dikkat çeken sözler: Türkiye’nin güçlü bir cumhur ittifakına ihtiyacı var
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Gençlik kapınızı çalacak! İltihabı anında bitiren çözüm: Görenler bardak bardak içiyor
  • Araba alacaklar buraya! 300 bin TL kredinin aylık taksitleri ne kadar? Banka banka…
  • Taşıyıcı 2 oyuncuları kimler? Taşıyıcı 2 filmi konusu ne, ne zaman çekildi?
  • Evcil hayvan sahipleri buraya! Kedinizle iletişim kurmanın en pratik yolu
  • Her saniyeleri servet değerinde! Yılın en çok kazanan futbolcuları belli oldu
  • Mehmet Akif Ersoy’un mezarı nerede? Mehmet Akif Ersoy nereye defnedildi?
  • Yılbaşında toplu taşıma ücretsiz mi? 31 Aralık ve 1 Ocak’ta otobüs, metro, metrobüs bedava mı?
  • Almanya’da Bir Türk Kızı nerede çekildi? Konusu ne, oyuncuları kimler?
  • İstiklal’den İstikbale: Gönüllerde iz bırakan Mehmet Akif Ersoy şiirleri
  • Tok olsanız bile tatlıya yeriniz var! İşte bilimsel olarak kanıtlanan sır
  • Eski bildiklerinizi unutun! Havucu böyle yiyenler şifayı buluyor
  • Bebek Firarda ne zaman çekildi? Bebek Firarda filmi konusu ve oyuncuları
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS