Resmi Gazete yayımlandı! İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros ataması...

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros atandı. Öte yandan, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe girdi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros atandı.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞINA ATİLLA TOROS ATAMASI

Karara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros, Başkan Yardımcılıklarına Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ile Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Kök, Yabancılar Genel Müdürlüğüne Gözde Özkorul, Uluslararası Koruma Genel Müdürlüğüne Bayram Yalınsu, Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğüne İstanbul Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar, Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürlüğüne Ramazan Seçilmiş, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Mustafa Fırat Taşolar getirildi.

İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor, ve Enver Mamur atandı.

ATİLLA TOROS KİMDİR?

1969 yılında Tatvan'da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Tatvan'da tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1989 yılında mezun oldu.

2002-2004 yılları arasında Kahramanmaraş S.İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. 1996-1997 yılları arasında 8 ay süreyle askerlik hizmetini yaptı.

1990 yılında Bayburt Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Çanakkale/Yenice Kaymakam Vekili görevinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında 8 ay süreyle İngiltere'de eğitim gördü. Akabinde Giresun/Yağlıdere Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Kaymakam Adaylığı sürecinden sonra; 1994-1997 yılları arasında Kayseri/Özvatan Kaymakamı, 1997-1999 yılları arasında Adıyaman/Sincik Kaymakamı, 1999-2002 yılları arasında Kahramanmaraş/Göksun Kaymakamı olarak görev yaptı.

2002 yılında atandığı Mülkiye Müfettişliği görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Bu süre zarfında; 2003-2006 yılları arasında geçici görev ile Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevini, 2008-2013 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Müsteşarlık Makamına bağlı olarak kurulan ve Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Taslağı oluşturmak ve buna bağlı olarak kurulacak yeni Göç sisteminin kuruluşuyla görevli İltica ve Göç Bürosu Yöneticiliği görevini yürütttü.

04/04/2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne, Genel Müdür olarak görevlendirildi, 09/03/2014 tarihinde Göç İdaresi Genel Müdürü olarak atandı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Atilla TOROS İngilizce bilmektedir.

İSMAİL ÇATAKLI KİMDİR?

Çankırı İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

1996 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 1997 yılında (8) ay süreyle dil eğitimi ve inceleme araştırma yapmak üzere İngiltere'de bulundu. Afyon–Çobanlar Kaymakam Vekili (1998), sırasıyla Acıgöl (2000-2001), Kiğı (2001-2003), Çermik (2003-2005) ve Şarkışla (2005-2009) Kaymakamı olarak görev yaptı. 2009 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu.

2012 yılında (6) ay süreyle "Şiddete Uğrayan Kadınlar ve Tehdit Altındaki Kişilerin Can Güvenliğinin Sağlanması" konusunda araştırmalarda bulunmak üzere ABD'de bulundu. 2013 yılında TBMM'de Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu'nda (6) ay süreyle Uzman olarak görev yaptı.

2014'te Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve 2016 yılında Kilis Valisi olarak atandı, 2017-2018 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

8 Ağustos 2018 tarihinde İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

MAHMUT ÇUHADAR KİMDİR?

1967 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Bafra ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu. 1989-1990 yılları arasında kısa dönem askerlik görevini tamamladı.

Sayın Valimiz Vali Mahmut Çuhadar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kariyeri

1990 yılında Samsun Kaymakam adayı olarak başladığı Mülki İdare Mesleğinde sırasıyla;

1991-1992 yılları arasında Beşikdüzü Kaymakam Vekilliği,

1992-1993 yıllarında 8 ay süreyle İngiltere Bristol ve Exeter'de Dil ve Meslek Eğitimi,

1993 yılında Hacıbektaş Kaymakam Vekilliği,

1994-1995 yılları arasında Bolu Seben Kaymakamlığı,

1995-1997 yılları arasında Tunceli Hozat Kaymakamlığı,

1997-2001 yılları arasında Giresun Piraziz Kaymakamlığı,

2001-2002 yılları arasında Mülkiye Müfettişliği,

2002 yılında Mülkiye Başmüfettişliği,

2009 yılında 6 ay süreyle ABD Nothern Illınois University'de Meslek Eğitimi,

Mahmut Çuhadar, Cumhurbaşkanlığının 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi iken Adıyaman Valiliği görevine atanmıştır.

İRFAN İPŞİR KİMDİR?

1965 yılında Giresun'un Görele ilçesinde doğdu.

1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

1990 ve 1995 yılları arasında otomotiv sektöründe Ar-Ge Mühendisi olarak iş hayatına başlayan ve sonrasında orta düzey yönetici olarak görev yapan İrfan İPŞİR 1995 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Şirketlerden Kent İçi Raylı Sistem işletmeciliği yapan İstanbul Ulaşım A.Ş (Metro İstanbul A.Ş) de sırasıyla; Mekanik Araç Mühendisi, Mekanik Atölye Şefi, Araç Atölye Müdür Yardımcısı, Araç Atölye Müdürü, Metro İşletme Müdürü ve Teknik işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı gibi görevlerde bulunmuştur.

2018 yılında metro İstanbul A.Ş. den ayrılarak Demiryolu sektöründe Uzman Danışman olarak görev yapmış olan İrfan İPŞİR 2020 yılında Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş (TÜRASAŞ) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmış ve halen bu görevine devam etmektedir. İngilizce bilmektedir.
Evlidir.

ÖMER ABDULLAH KARAGÖZOĞLU KİMDİR?

Ömer Abdullah Karagözoğlu, 1975 'te İskoçya'nın Glasgow şehrinde doğdu. 2000 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu.

2002 ve 2004 yılları arasında İSKİ'de yazılım mühendisi olarak görev yapan Karagözoğlu, 2004'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden ve teknoloji üreten BELBİM'de sırasıyla; Yazılım Mühendisi, Proje Mühendisi, Proje Yöneticisi, Uygulama Destek Şefi ve Bilgi Sistemleri Şefi gibi görevleri yürüttü.

2016 yılında BELBİM'den ayrılarak BTK'da Başkan Danışmanı ve Kurul Üyesi olarak kariyerine devam eden Karagözoğlu, yayınlanan kararname ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığını yürüttü.

ENVER MAMUR KİMDİR?

1974 yılında Malatya'da doğdu.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında Kontrol Mühendisi olarak görevine başlayan Sayın MAMUR, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünde sırasıyla Kontrol Mühendisi, İhale Şefi ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında Yapı İşleri müdürü olarak atanmış ve yaklaşık 6 yıl bu görevi ifa etmiştir.

2020 yılı ocak ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne, Kent İçi Raylı Sistemler Daire Başkanı olarak atanmıştır.

2021 yılı şubat ayında Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Enver MAMUR bu görevi ile birlikte TÜRASAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.

Evlidir.

MURAT BAŞTOR KİMDİR?

1980 yılında Ankara'da doğdu.

Orta öğrenimi İstanbul'da tamamladıktan sonra, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi olarak mezun oldu.
2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde göreve başladı.

15 yıllık görev süresince sırasıyla Anadolu ve Avrupa Yakası Bölge Raportörü, Şef ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çeşitli projelerde Proje Mühendisi ve Kontrol Amiri olarak görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi BELBİM A.Ş ve İSTAÇ A.Ş Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Şubat 2020 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında başladığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü görevini yürütmekte iken 23/06/2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü görevine halen devam etmekte olup, 30/07/2020 tarihinden itibaren TÜRASAŞ Yönetim Kurulu görevini de yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

KKTC İLE EHLİYETLERİN KARŞILIKLI TANIMLANMASI KANUNU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ehliyetlerin karşılıklı tanınmasının içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan kanuna göre, Haziran 2022'de Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ulusal Sürücü Belgelerinin/Sürüş Ehliyetlerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimi Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanması uygun bulundu.

Söz konusu kanun hükümlerinin, Cumhurbaşkanı tarafından yürütüleceği kaydedildi.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.