Devlet Bahçeli'den Başkan Erdoğan'a çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli medya temsilcileri ile buluşmasında gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında, "ABD'de Türkiye'den daha fazla yankılanmıştır" dedi. Öte yandan Bahçeli, "Ben Türkiye'nin Esad rejimi ile herhangi bir şart altında bir diyalog kurmasından yana değilim." ifadelerine yer verdi. Ayrıca Bahçeli, Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin, İstanbul'da veya Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla küresel bir zirve yapılmasını önerdi. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in Halk Arenası programında Başkan Erdoğan hakkında sarf ettiği skandal sözlere sert tepki gösteren Bahçeli, "1945'i örnek göstererek eleştiri yapmak bir eleştiri değildir. Metin Akpınar, hem kendisine yazık etmiştir hem demokrasiye yazık etmiştir hem de gösterilen örnek kötü bir örnektir. Akpınar ve Gezen Türk demokrasisini yaşatayım derken katletti." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'da medya temsilcileri ile buluşmasında gündeme dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu.
Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında, "ABD'nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin beklemediği bir anda Suriye'den askerlerini çekmesi hem Türkiye'de hem de ABD'de yankı bulmuştur. Gerçek sebeplerin tam ne olduğunu bilmek mümkün değildir. Bunu ülkeyi yöneten değerli şahsiyetlerin açıklaması lazım. Arkasında ne var bilmiyoruz ama tahmin etmemekte mümkün değil, arkasında ne olacağını bilecek bilgi ve birikime sahibiz. " açıklamasında bulundu.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin kanaatinin alınması Ortadoğu'daki Türkiye'nin varlığının ve Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesindeki yüksek katkısının da bir işareti olarak kabul edilmelidir. Artık Türkiye kabuğunu yırtmıştır. Güçlü devlet anlayışını artık çok çevrelere kabul ettirmek durumunda olmuştur."
Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlığı için Bahçeli, "MHP olarak terörle mücadeleye desteğimizi sürdürüyoruz. MHP olarak Fırat'ın doğusuna yapılacak olan operasyona desteğimiz tamdır." ifadelerine yer verdi.


Bahçeli, "Türkiye'nin Esad ile diyaloğu kayıp ve ayıp olur. Ben Türkiye'nin Esad rejimi ile herhangi bir şart altında bir diyalog kurmasından yana değilim. Suriye Esad rejiminden kurtarılmalı. Türkiye yakaladığı etkin insiyatifini kaybetmemelidir." şeklinde konuştu.

Suriye'de istikrar arama çabalarına ilişkin ise Bahçeli, "Türkiye'de bir Küresel Güç Zirvesi yapılmasında yarar vardır. Dünya 5'ten büyüktür sözü doğru bir sözdür." önerisinde bulundu.
Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda bırakmamak için Fırat'ın doğusunda beklenen müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır. Biz de gerçekleşeceği inancındayız.

HULUSİ AKAR- ÖZGÜR ÖZEL TARTIŞMASI
Bu olay Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin grup başkan vekili olan şahsiyet o çirkin üslubu aşağılayıcı tavırları ne CHP'ye ne de Türkiye'ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür.
Bu söyleyeceğimi nasıl yorumlarsınız bilemiyorum ama 16 Ağustos 2015'te sayı Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir görev değişikliği sebebiyle bir tebrik ziyaretine gider ve başarılar dileriz.

BAHÇELİ'DEN AKAR'A DESTEK
Ancak 2 Ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar paşayı ziyaret etim orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim o da sayın Hulusi Akar Paşa'ya Kuran-ı Kerim Türk bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Bu niye Hulusi Akar'a verildi. geleceği okuma demeyeceğim ama bu anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. Burada Kuran bayrak ve silah hediyenin unsurları o günden sonraki gelişmeleri dikkati alınca bunu verdiğime çok memnuniyet duyuyorum.
Hulusi Akar Paşa Kur'a'a, bayrağa, silaha sahip çıktı. O hırçın, cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar olmuştur. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi. bugün burada olmazdık. Kendisine teşekkür ediyorum.

CUMHUR İTTİFAKI
Cumhur İttifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır Yenikapı ruhunun devamıdır. 24 Haziran seçimleri de sonuç itibariyle bu imkanı vermiştir. Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne kıvrılmasından sonra karşısına Mahalli İdareler Seçimleri gelmiştir. Cumhur İttifakı'nın bakış açısı ile seçimlere yaklaşmak da yarar vardır.
Sağlam zeminde yürümektedir sonuca da gelinmiş durumdadır. Cumhur İttifakı 51 ilde ittifakı oluşturan AK Parti ve MHP kendi adayları ile seçimlere katılacaktır. Belediye meclis üyeliklerinde il genel meclis üyeliklerinde kendi adayları ile yarışacaktır. 51 ilin ilçelerinde de kendi adayları ile bu yarışı devam ettirecektir. 30 büyükşehrin üzerinde şu an için bir prensip anlaşması sağlanmıştır. 30 büyükşehir ilçelerinde çalışmalar devam etmektedir. O da birkaç gün içerisinde tamamlanmış olacaktır. Cumhur İttifakı yüzde 52'nin altına düşmemeli.

Şahsi kanaatim Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sürecinde Sayın Binali Yıldırım bey hem parti genel başkanı hem başbakan olarak görüşmeleri sürdüren yapıcı yaklaşımları ile dikkat çeken bir kişi olmuştur. Bir milletvekili aday olduğu zaman seçilirse ya milletvekilliğine devam edecek ya da belediye başkanlığını tercih edecek. İstifası gerekir mi gerekmez mi tartışmasıyla bunu çıkmaz sokağa sokmanın faydası yoktur. Seçildiği gün tercihini ortaya koyacak. Belediye başkanlığını tercih ettiği andan itibaren kimin Meclis Başkanı olacağı konusu gündeme gelmiş olacak. O aşamaya geldiği zaman partiler arasında bir diyalog gelişebilir. Meclis Başkanı kim olacak tartışması Binali Yıldırım'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını gölgeler. Bunu da istismar eden Meclis'te çok sayıda parti milletvekili vardır. 30 büyükşehrin içerisinde MHP Adana, Mersin, Manisa'da geçmişte olduğu gibi adayını ortaya koyuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de buna ılımlı yaklaştığı kanaatindeyim. Jestle rest arasında bir harf farkı vardır. Reste çevirmezse 3 büyükşehir belediyesi bizim olacaktır.
BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMASI
Binali Yıldırım, İstanbul Belediye Başkanı olursa, o zaman karar verir; Meclis Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceğine... İstanbul'dan seçilene kadar istifa etmesine gerek yok.
MHP, 30 büyükşehir içerisinde Adana, Mersin ve Manisa'da, geçmişte olduğu gibi büyükşehir adayını ortaya koyacaktır.
METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN HAKKINDA AÇIKLAMA
Halk TV'nin programlarını yakinen takip ediyorum. Uğur Dündar beyin programını yakinen takip ediyorum. Eleştiri yapmak hakkımız var diyorlar ben de kullanmak istiyorum. Uğur Dündar bey programda çok tecrübeli birikimli hale gelmiş değerli bir medya mensubudur fakat Halk TV'nin halkla olan münasebetleri sırasında davet etmiş olduğu konuşmacılar aşağılayıcı tabirler hepsine bakarsanız Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır konuşma esasını kaybetmiştir kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağı kanaatiye iyi konuştuğunu zannetmektedir. İsterlerse bir gün burada Halk TV'nin Arena'sında neler alaya alındı alkışlar oy getirir mi bunları tartışmakta yarar var. Konuşmalar çok hoş bir şey değildi.

"METİN AKPINAR GİBİ BİR SANATÇININ BU DURUMA DÜŞMESİ KÖTÜ ÖRNEK"
Mussolini, sevgilisi ile ayaklarından asılmıştır. Bu resim korkunç bir resimdir. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. 21. yüzyılda 1945'i örnek göstererek eleştiri yapmak bu eleştiri değildir. Metin Akpınar gibi bir sanatçının bu duruma düşmesi, hem kendisine hem demokrasiye yazık etmiştir gösterilen örnek kötü bir örnektir. Türk toplumunu geleneğinde ayaktan asılma yoktur. Ayaktan asılmayı söylerseniz bunu kastediyorsunuz faşizmi kastettiğiniz takdirde Recep Tayyip Erdoğan'ı faşizmin lideri olarak kabul ediyorsunuz demektir. Metin Akpınar beyin Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık konuşma yapmasını istiyorum bu örnek yanlıştır bu eleştiri değildir benim gafletimdir demesi lazım ve milletimden özür diliyorum demesi lazım.

OSMANİYE ADAYI VE ORTAK MİTİNG
Osmaniye oy çokluğu itibariyle AK Parti'nin oyunun MHP'den fazla olduğu bir yerdir. Merkezde MHP belediye seçim çevresi itibariyle MHP'nin oyu biraz fazladır. Arzulandığı takdirde AK Parti orada aday çıkartabilir. Bir güzel yarış da yapılabilinir. Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı'nın olumlu yönünü göz önüne kalarak Osmaniye'de aday göstermemeyi prensip olarak benimsiyor. Ben de arzuladığınız takdirde aday çıkartabilirsiniz dedim. 3 büyükşehrin dışında aday çıkartmamayı prensip olarak ifade ettiler. Rize'de ben aday çıkartmasam nasıl olur? Osmaniye'de aday çıkartmamayı ifade etmişlerdir. Osmaniye'de MHP'nin adayı kazanırsa o aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın da belediye başkan olacaktır.
MESLEK ODALARININ ADLARININ ÖNÜNDEKİ 'TÜRK" İBARESİNİN KALDIRILMASI
Türk isminin kaldırılması, Türk'e yakışmayan davranışlara sahip olanlar içindir. Bunların da tespiti iktidara bağlıdır. Meclis'e getirildiği takdirde değerlendirilir, gereği neyse yapılır.
"SOKAĞA ÇAĞRI" TARTIŞMASI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulamaya geçtiğinden beri ana muhalefet partisi diye bir parti yok. Son dönemdeki hırçın politikadan vazgeçmesi lazım. Bunun çıkış yolu olduğunu yaşayarak öğrendi. Kılıçdaroğlu bu üsluptan vazgeçmeli daha ılımlı olmalı. Batı'da bir olay olmuşsa buna heveslenecek bir davranış içine girmemek lazım. Normalleşe sürecine girmesinde yarar vardır. Memnuniyetsizler organize olursa ne olur diye düşünmek lazım. Birkaç kişi konuşuyor, onları da tatile gönderse iyi olur.
FETÖ İLE MÜCADELE
FETÖ'yle mücadelede sekiz ayak var. Asker kesiminde önemli arındırmalar, tutuklamalar oldu, emniyette oldu, yargıda oldu, fakat sekizinci ayak olarak siyasetin sesi yok. Bunun üzerine gidilmesi lazım.
Mahkemeler bir araya gelip bu işin beyni olan Yurtta Sulh Konseyini ortaya çıkarmalıdır.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ
İktidarın çok ince olayların arkasından gitmesi, yakınen takibi, uluslararası ilişkiler bağlamında anlatması önemli oldu. Faili Türkiye'ye getirip, Türkiye'de yargılanması sağlamak lazımdır.

AF KONUSU
Arkadaşlarımızın hazırladığı tasarıyı sunduk. Meclis'e gelmesini bekliyoruz. 50 milletvekiliyle çıkaracak konumda değiliz. 2000 yılının 17-22 Aralık dönemini dikkate alarak hala FETÖ'yle mücadele devam ediyorsa, toplumsal hareketlenmeyi hızlandıracak olayları dikkate almak lazım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.