Başkan Erdoğan: Bay Kemal'in döneminde ölülerimizi bile rehin aldılar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan," Bay Kemal Genel Müdür iken ambulans yok muydu? Bunlara mahkûm ettiler. Bay Kemal'in Genel Müdürlüğü'nde ölülerimizi bile rehin aldılar ya!" dedi. Öte yandan Erdoğan, "Türkiye, terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır." ifadelerine yer verdi. Et fiyatlarına ilişkin ise Erdoğan, "Biz bu fiyatları bir defa şöyle rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda flaş açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
"HAMDOLSUN DURMAK YOK YOLA DEVAM MESAJI ALDIK"

3 Kasım'la birlikte AK Parti iktidarının 16 yılını geride bırakıp, 17. yılına girdik. Yaşadıklarımızı, 17 yılı bir film şeridi gibi gözümüzden geçirdiğimizde ortaya çıkan manzara gerçekten çok tarihi bir değişime işaret ediyor. En önemli özelliği milli iradenin, demokrasinin, milletin kararına saygının tam hakimiyetinin tesis edilmiş olmasıdır. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak, Türkiye'yi büyütme, güçlendirme, muasır medeniyet üzerine çıkarma hedefimize destek vermiştir. Sadece oy oranlarına göz attığımızda bile bu gerçeği görebiliriz. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde yüzde 34.3 oranında bir oy aldık. Parlamentonun kahir ekseriyetini almak suretiyle büyük bir güç elde ettik.


28 Mart 2004 Mahalli İdareler seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 46 oy oranı elde ettik. 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 46.6 seviyesinde bir oy oranına ulaştık. 21 Ekim 2007 anayasa değişikliği halk oylamasından yüzde 69'luk bir evet oranıyla başarılı çıktık. Görüyorsunuz seçmenlerimiz baya iyi maşallah. 29 Mart 2009 belediye başkanlığı seçimini, büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 42.2 oy oranıyla neticelendirdik. 12 Eylül 2010 anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 57.8'lik evet oranıyla başarılı bir netice elde ettik. 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 49.8 oy oranıyla tarihi bir rekor kırdık. 30 Mart 2014 belediye başkanlığı seçimini yine büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 45.5 oy oranıyla geride bıraktık. Ülkemizde ilk defa halkın oylarıyla gerçekleştirilen 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanı seçimini yüzde 51.8 oy oranıyla biz kazandık.

7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerini de yüzde 40.9 oy oranıyla yine birinci parti olarak kapattık. Meclis'te hükümet kurulamaması üzerine 1 Kasım 2015 tarihinde tekrarlanan seçimlerde oy oranımızı yüzde 49.5 seviyesine yükselttik. 16 Nisan 2017 anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 51.4 oy oranıyla Türkiye tarihinin en önemli yönetim reformunu hayata geçirdik. Yeni yönetim sisteminin ilk uygulaması olan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminden yüzde 52.6 oy oranıyla yine alnımızın akıyla çıktık. 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimlerini de yüzde 42.6 oy oranıyla tamamladık. Görüldüğü gibi 16 yılda 14 seçimde milletimizin karşısına çıktık, hamdolsun her defasında durmak yok yola devam mesajı aldık.

Ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetlerin şöyle kısa bir icmalini yaptığımızda bu teveccühün boş olmadığını daha iyi görüyoruz. AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından 'Bismillah' deyip kollarımızı sıvarken ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü vermiştik: Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Hizmetlerimizi anlatmaya da bu sıralamayla başlamıştık. Bugün de geleneği bozmayarak eğitim ve sağlıktan başlamak suretiyle icraatlarımızı özetin özeti mahiyetinde sizlerle paylaşmak istiyorum.

"EĞİTİME AYRILAN PAYI 12 KAT ARTIRDIK"

Eğitim davası bu ülkenin ve milletin asırlardır tartıştığı, üzerinde durduğu ve bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir meseledir. Biz öncelikle eğitimin alt yapısıyla ilgili mazeretleri ve talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan payı, lütfen bu rakama dikkat edelim, 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki, 1'e 12. 12 kat artırdık. Derslik sayısı 288 bin ilaveyle 575 bine; öğretmen sayısını 607 bin ilaveyle 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Öyle palavra yok, çıkıyor atıyor, 'Öğretmenler açıkta, sınıflar boş'. Dünyadan haberi yok. Millet bu gerçekleri görüyor. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttık. Üniversite sayımızı 130 ilaveyle 206'ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık. Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum. Sizlere havadan sudan konuşmuyorum. Öğrencilik yıllarımızda 75 kişilik sınıflarda biz okuduk ama ülkemin genelinde 100 kişilik sınıfların olduğunu da iyi biliyorum. Bunlar CHP'nin, diğerlerinin iktidarda olduğu dönemdi. Ama hamdolsun bizim şimdi sınıflarda ortalamamız 30 civarında.

"ÖLÜLERİMİZİ BİLE REHİN ALDILAR"

Sağlık birimlerimizi tomografisinden MR'ına, Ambulans sayımızı 618 çürümüş ambulanstan 5 bine çıktık. Uçağından ambulans helikopterine bunları getirdik. Bay Kemal Genel Müdür iken ambulans yok muydu? Bunlara mahkum ettiler. Bay Kemal'in Genel Müdürlüğü'nde ölülerimizi bile rehin aldılar ya!

"OXFORD'U HAKKARİ'YE GETİRDİK"

Buralara kadar bunu indirdik. Öğretmenlerimizin sayısını artırdık. Ya biz kitap alamıyorduk, teksir kağıtlarıyla okuduk. Bu genç nesil teksir nedir bilmez zaten. Ağabeylerimizden teksir kitaplarını almak istediğimizde satmazlardı. Saman kağıtlarından, mürekkebin her tarafını boyadığı o kağıtlar şöyle bir makine çevrilir çıkartılırdı. Genç kuşak bunu bilmiyor. Biz kuşe kağıtta, birinci hamur kağıttan ders kitaplarını sıraların üzerine koyduk, öğrencilerimize dağıttık. Bu bir iane, lütuf değildi, milletimizin emanetini sahibine teslim etmekti. Iğdır, Kars, Ağrı, Muş ve Hakkari'deki öğrencilerimizin Ankara'ya, İstanbul'a şuraya buraya gelmesini değil, üniversiteyi biz onların ayağına götürdük. Hani bir aralar sağolsun bir dostumuzun lafı vardı, 'Oxford'u Hakkari'ye getirdiniz de okumadık mı?' gibi. Biz işte bunu yaptık, üniversiteleri oraları getirdik. Üniversiteleri 76'dan 206'ya çıkardık. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de müesseseler, fiziki imkanlar sizin önünüzde, bunu sağladık. Okumayı da siz başaracaksınız. Üniversite öğrencisi sayımızı 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırarak, neredeyse her bir evladımız için bu eğitim kapısının açık kalmasını sağladık.

Hep anlatıyorum, son Almanya seyahatinde Şansölye ile konuşurken, 'Üniversitelerinizdeki öğrenci sayınız nedir?' diye sordum. Almanya'nın nüfusu 82 milyon civarında, bizim de 81 milyon. Bana, enstitüleriyle beraber 3 milyon üniversiteli öğrenci olduğunu söyledi. Bizim bakın 7 milyon 600 bin üniversiteli öğrencimiz var. Nitelik olarak onların seviyesinde şu anda olmayabiliriz ama 5-10 yıl sonra o seviyeyi de yakalayacağız ve aşacağız. Buna da inanıyorum.

"KEMAL'E BUNLARI SORUN BİLMEZ!"
Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs rakamı geldiğimizde 45 liraydı, 1 Ocak'tan itibaren bu rakam 500 lira. Ya kredi ya burs, her müracaat edene bu verilecek. Bazı öğrenciler 'İlla da burs' diyor. Bak evladım illa burs yok, sen krediye de müracaat etsen, şunu bilesin faiz uygulaması yok. Size en düşük taksitlerle ve sigortalı olarak işe girdiğin anda devlet tahsil edecek. İster bursa müracaat et, ister krediye ama et. İnanın Bay Kemal'e bunları sorun bilmez, haberi yoktur. Ne oluyor ne gidiyor bu ülkede haberi yoktur.

"YENİ DÖNEMDE ENERJİMİZİ KALİTENİN YÜKSELTİLMESİNE TEKSİF EDECEĞİZ"

Yurt yatak kapasitesini 182 binden 664 bine yükselttik. Kat sayı, okul katkı payı gibi ne kadar engel varsa, her öğrencinin adaletli bir şekilde, eşit şartlar altında yüksek öğrenime geçişini temin etti. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartırken, 4+4+4 sistemiyle meslek liseleri ve imam hatip okullarına yapılan haksızlığa son verdik. Fatih Projesi kapsamında yaklaşık 1.5 milyon öğretmen ve öğrencimize tablet bilgisayar dağıttık. 432 bin sınıfımıza etkileşimli tahta kurduk. Ortaokuldan itibaren Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Arapça gibi seçmeli dersleri öğrencilerimize sunduk. Yeni dönemde enerjimizi kalitemizin yükseltilmesine teksif ederek, evlatlarımızın zihniyle birlikte gönüllerini de doyuracak bir talim terbiye sistemini kurmanın çabasında olacağız.

"SAĞLIK EN BÜYÜK REFORMLARI GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ALANLARININ BAŞINDA GELİYOR"

Sağlık ülkemizde en büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanlarının başında geliyor. Eski Türkiye'nin hastanelerinde, sağlık ocaklarında, eczanelerinde yaşanan utanç verici görüntüleri orta yaş üzerindeki vatandaşlarımız çok iyi bilir. Savaş Ay'ın o malum belgeselini izlemişsinizdir. Bunlar Bay Kemal'in Genel Müdürlüğü döneminde ölülerimizi bile rehin aldılar. Ölülerimizi, ölülerimizi... SSK'nın Genel Müdürü'ydü. Her şeyden önce sağlık sistemini baştan sona değiştirdik. Bugün ülkemizde Genel Sağlık Sigortası şemsiyesinin dışında kalan kimse yoktur. Hastane yatak kapasitemizi 136 bin ilaveyle 240 bine, sağlık çalışanı sayımızı 550 bin ilaveyle 928 bine ve böylece doktor sayımızı da 94 bin ilaveyle 231 bine çıkardık. Sağlık birimlerimizi tomografisinden MR'ına, diyalizinden röntgenine kadar en modern cihazlarla donattık. Ambulans sayımız neydi biliyor musunuz? 618. Şu Türkiye'de çürümüş ambulans. Biz bunu 5 bine çıkarttık.
BAŞKAN ERDOĞAN YAŞADIĞI TRAFİK KAZASINI ANLATTI

Uçağından helikopterine artık bizim ambulans helikopter ve uçaklarımız var, bunları ülkemize getirdik. Daha önce Bay Kemal Genel Müdürken bu ülkede ambulans yok muydu? Niye halkımızı bu çürük, içinde imkan olmayan ambulanslara mahkum ettiler? Ben bir seçim çalışmasına giderken arkadaşlarımla beraber Bolu Dağı'nda bir trafik kazası geçirdim, (Osman Aşkın'a dönerek) bu garibim Osman'ın eline şişeler verildi, o tutuyor serumu, biz 4 kişi minibüsün içinde yatıyoruz. Bu da yetmedi geldik Bolu'ya, hastane hala soruyor, 'Sigortalı mısın, emekli misin?' Yahu yatıyoruz komada işte, daha bunun sigortalılığı mı sorulur? İşte Bay Kemal'in Genel Müdürlüğü budur.
Biz damdan düştük Bay Kemal. Ama şu anda hamdolsun ülkemizde bütün sağlıkta evelallah kimseyi kalkıp da kapıdan çevirme hakkı yoktur. Herkesi alacaklar, müdahaleyi yapacaklar, sonra da gereği yoluna koyulmak suretiyle yürüyecek.

'SAĞLIK ALANINDA YENİ BİR ÇIĞIR AÇIYORUZ, ŞEHİR HASTANELERİ GELİYOR'
Kaldı ki, biz çeşitlendirdik. Kaldı ki biz artık sadece emekli, sigortalı yok. Artık vakıf, özel hastanelerde anlaşmalıysa bu hizmeti verebiliyor. Artık pek çok hizmet devreye girdi. 112 Acil Sağlık istasyonu sayımızı 481'den 2 bin 668'e yükselterek, ihtiyaç anında her vatandaşımıza ulaşılabilmesini sağladık. Sağlık alanında yeni bir çığır açıyoruz, Şehir Hastaneleri geliyor. Şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, Kayseri ve Elazığ'da 6 şehir hastanesini hizmete aldık. Yakında Ankara Bilkent, Eskişehir ve Manisa'yı da hizmete alıyoruz.

"ADALET PERSONELİNİN SAYISININ 61 BİNDEN 139 BİNE ÇIKARDIK"

Adalet hizmetlerinin kalitesi bir halkın devletine bağlığının temel kriterlerinden biridir. Temel kanunlarımızı günün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde baştan sona yeniledik. Adalet personelinin sayısının 61 binden 139 bine çıkardık

Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkıyla vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık.

BAŞKAN ERDOĞAN TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUMU AÇIKLADI
Türkiye, terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır. DEAŞ ile irtibatlı 2 bin kişi tutukluyken 7 bin kişi sınır dışı edilmiş, 70 bine yakın kişiye ülkemize giriş yasağı konmuştur. Sadece Temmuz 2016'dan bu yana yapılan operasyonlarda yurt içinde 761, Kuzey Irak'ta bin 92, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin, Zeytindalı Harekatı'nda 4 bin 500'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik.

PKK'dan DEAŞ'a FETÖ'den DHKP-C'te ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz. Terör örgütlerinde sınırlarımız dahilinde ve haricinde vurulan darbeler sayesin önemli sonuçlar aldık. FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bine yakını tutuklu 17 bine yakını tutuklu olarak şu anda cezalarını çekiyor.

Suriye'den ülkemize gelen 3,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyoruz.

"YURT DIŞI DESTİNASYONLARINDA TÜRKİYE BİR NUMARA"
Ulaştırma AK Parti'nin en başarılı hizmet alanlarından biri. Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık. Havalimanlarımızın sayısının 30 ilave ile 56'ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saate bilemedin 45 dakikada havalimanındasın bu medeniyetin bir adımıdır. Yurt dışı destinasyonlarında Türkiye bir numara! Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız.

"ULAŞTIRMA AK PARTİ'NİN EN BAŞARILI HİZMET ALANLARINDAN BİRİ"

Ulaştırma AK Parti'nin en başarılı hizmet alanlarından biri. Bugüne kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 20 bin kilometre ilaveyle 26 bin 107 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu 943 kilometre ilaveyle 2 bin 657 kilometreye çıkardık. Karayollarımızın üzerindeki tünellerin sayısını 265 ilaveyle 348'e yükselttik. Hafızai beşer nisyan ile maluldur. Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çankırı-Ilgaz Tüneli, Malatya-Erkenek Tüneli, Artvin-Cankurtaran Tüneli, Rize Ovit Tüneli, İzmir Sabuncubeli Tüneli, Adıyaman Nisipi Köprüsü, Elazığ Ağın Köprüsü gibiyüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık.

DEMİRYOLLARINDA YAPILANLARI ANLATTI

Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarıyla donatmaya başladık. Halihazırda Ankara, İstanbul, Konya, Eskişehir hızlı tren hatları hizmet veriyor. Birkaç yıla kadar Bursa, Yozgat, Sivas, Erzincan, Karaman, Kayseri, Mersin, Osmaniye, Gaziantep hatları da devreye girecek. Ayrıca çok sayıda hızlı tren hattıyla ilgili etüt ve proje çalışmalarımız sürüyor. Ülkemizdeki tren yollarının önemli bir bölümünü adeta sıfırdan yapmışcasına yeniledik.

"HAVAYOLLARINDA KAT ETTİĞİMİZ MESAFE İFTİHAR SEBEPLERİMİZDEN BİRİSİDİR"

Havayollarında kat ettiğimiz mesafe iftihar sebeplerimizden birisidir. Havalimanlarımızın sayısının 30 ilave ile 56'ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saate bilemedin 45 dakikada havalimanındasın. Bu medeniyetin bir yaşanmasıdır, modern bir toplum olmanın ileri adımlarıdır. Bizden önce gelen ey CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız? Yurt dışı uçuş noktalarımızın sayısı bizden önce 60'tı, şimdi 316 oldu ve dünyada bir numarayız. Yani yurt dışı destinasyonlarında Türkiye bir numara. Büyük gövdelik uçak sayımızı 162'den 506'ya, uçak kargo kapasitemizi 303 tondan 1866 tona, sektörün cirosunu 2.2 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselttik. Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ: SEN BUNLARI UNUTTUN MU YAPAMIYORSUN?
Beyefendi diyor ki "Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara'nın dışında yapılmaz" diyor. Ya sen bizim kutlamalarımıza katılmadın. Sen devletin bu tür faaliyetlerine katılmadın, senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan işlerle geçti. Devlet nedir, devlet adamı olmak nedir, sen bunları unuttun yapamıyorsun.

29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına bir hediyemiz oldu; İstanbul Havalimanı. Bundan güzel daha ne olabilir. O coşkuyu yaşamaktan mahrum oldun.

Ekonomi alanında gerçekleştirdiğimiz hamlelerle kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolara yükselttik. İhracatımız 167 milyar dolara yaklaştı. Ülkemizde çalışanların sayısı 19,6 milyondan 28,8 milyona çıktık. İşçisinden emeklisine kadar tüm kesimlerin gelirlerinde artışlar sağladık.

IMF'ye geldiğimiz zaman 23,5 milyar dolar borcumuz vardı 2013'te bunları sıfırladık şimdi borcumuz yok.

ET FİYATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA
Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak. Bütün bunlara rağmen hala et fiyatlarının artmasının da talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Gerekirse cari açığı düşünmeden ithale gider piyasayı balanse ederiz.
SAVUNMA SANAYİ

Savunma sanayi AK Parti döneminde en büyük ilerlemeyi sağladığımız stratejik alanların başında geliyor.
ENERJİ AÇIKLAMASI
Kalkınmanın temel unsuru olan enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 87 bin megavata yükselttik. Bugün nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgaz kullanabilir hale geldi.
İMAR BARIŞI VE SOSYAL YARDIMLAR

İmar barışı ile ihtilaf konusu olan sorunlara köklü çözümler getiriyoruz.

Ülkemizin zenginliğini sosyal yardımlarla tüm kesimlere yayma olarak görüyoruz. Sosyal yardım ödemelerini 38 milyar liraya yükselttik.
CHP'YE BELEDİYE ELEŞTİRİSİ

Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bunlar yerine getirirken ülkemizdeki siyaset anlayışı seviyesi geldiğimiz noktaya uygun değil. Karşımızda güçlü muhalefet görmek istiyoruz ama bizim karşımıza çıka çıka CHP çıktı.

CHP'nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Bu belediye başkanının Muğla'nın tüm ilçelerine okul yaptırdığını her yeri ana okulları kreşlerle donattığını söylüyor. Dedim ki ya bir araştırın gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar araştırdılar aradılar taradılar ama Muğla'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir tek okul bile yaptırdığını biz bulamadık.

Hatta Muğla'nın yerel basını da seferber olmuş onlar da epey bir aramışlar fakat sözü edilen eserlerden hiçbirini onlar da bulamamış. Hadi birkaç okulu tüm ilçeler diye söylersiniz mübalağa etmiş der geçeriz ancak hiç olmayan bir şeyi abarta abarta anlatmak nedir biz çözemedik. Çünkü bu zatın yalanlarını palavralarını milletin önünde dökmekten yorulduk.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.