Türkiye Mescid-i Aksa için ayakta

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Türkiye'nin birçok ilinde protesto edildi.

İstanbul Bayrampaşa'da bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Genç İnisiyatif Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Yahya Kemal Parkı'nda bir araya gelen platform üyeleri, "Uyan Müslüman, ilk kıblen işgal altında" sloganıyla eylem düzenledi.

"Kudüs bizimdir bizim kalacak", Kudüs'e selam direnişe devam" ve "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları atan katılımcılar, tekbir getirdi.

Platform Sözcüsü İsmail Aşçı yaptığı açıklamada, Allah tarafından Mescid-i Aksa'nın mübarek kılındığını ve Müslümanlara emanet edildiğini söyledi.

İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Fatih'in Nesli Eğitim Gençlik Derneği tarafından kınandı.

Levent'teki İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Fatih'in Nesli Eğitim Gençlik Derneği'ne bağlı bir grup, "Zalim İsrail, Mescid-i Aksa'ya dokunma, yanarsın" pankartı açarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatih'in Nesli Eğitim Gençlik Derneği Başkanı Bülent Gürpınar, işgalci İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarının kabul edilemez hale geldiğini ifade ederek, bu durumu şiddetle kınadıklarını söyledi.

​ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, cuma namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ali Acar, yaşanan cinayetlerin ve dökülen kanların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını aktaran Acar, "Müslümanlar olarak bu acıyı hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurban verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terketmelidir." diye konuştu.

Konuşmalar arasında gruptakiler sık sık İsrail aleyhine "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasan cehennem" "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları attı.

Açıklamanın ardından yapılan duanın ardından gruptakiler dağıldı.

MALATYA
Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ise Hacı Yusuf Taş Camisi önünde toplandı.Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, siyonizmin son oyununun Mescid-i Aksa olduğunu belirti.
Yaşanan olayların İsrail'in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Biz İsrail'in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz. Mescid-i Aksa'da son zamanlarda yaşananlar, İsrail'in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır." dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve tekbirler getirdikten sonra dağıldı.

ADIYAMAN
Adıyaman'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ise Ulu Cami önünde toplanarak, Demokrasi Parkına kadara yürüdü.Burada gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman Şubesi üyesi Hamit Arslan, İsrail'in işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini söyledi.

Mescid-i Aksa derhal ibadete açılması gerektiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekanlar, Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. " ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından dua eden gruptakiler daha sonra olaysız dağıldı.

MARDİN
Mardin'de merkez Artuklu ilçesinde Fuat Yağcı Camisi'nde cuma namazı çıkışı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterildi. Kentte 57 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca düzenlenen basın açıklamasına katılanlar, slogan attı ve tekbir getirdi.

Platform Sözcüsü Zeynel Tepe, İsrail askerlerinin 4 Haziran 1967'den bu yana, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini söyledi.

Müslümanların ilk kıblesindeki kuşatma ve baskının artarak sürdüğünü, bundan dolayı Filistinlilerin yüzyıllardır Mescid-i Aksa'yı ve kutsal mekanı korumak için bedel ödediğini kaydeden Tepe, ancak Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabet olduğunu vurguladı.

İsrail'in yıldırma ve unutturma politikası izlediğini aktaran Tepe, "Filistinliler asla yalnız bırakılmayacak, Mescid-i Aksa asla terk edilmeyecektir. Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak imanımızın, vicdanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur." dedi.

SİİRT
Siirt'te de Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde kılınan cuma namazı çıkışında, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt Temsilciliği öncülüğünde "Kızgınlık Cuması" konulu basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Üyesi Ahmet Asut, yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in bu sefer gözlerini tekrar Müslümanlar için büyük değer taşıyan Mescid-i Aksa'ya diktiğini söyledi.

Uzun zamandan beri ilk defa Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadığını belirten Asut, "Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslümanlara ait mukaddes mekana bir saldırı olan bu tehlikeli girişim, İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu pervasızlığın bir sonraki aşaması bu kutsal mekanı tamamen işgal edip hakimiyet kurmaktır." dedi.

Siyonist rejimin İslam aleminin nabzını ölçerek adım attığını dile getiren Asut, İsrail'in İslam ülkeleri liderlerinin tepkisizliği ve Müslüman halkların sessizliğinden cesaret aldığını aktardı.

GAZİANTEP
Gaziantep'teki gösteriler cuma namazının ardından Alaybey Camisi önünde başladı. Ellerindeki pankartlarla toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak Gaziler Caddesi'ni takip ederek Balıklı Parkı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Ubeydullah Çakır, Müslümanlar için çok kutsal olan bir mekanda yapılan ihlallerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Siyonist güçlerin Müslümanların mabetlerine saldırdığını ve bazı müminleri de şehit ettiğini dile getiren Çakır, "Artık Müslümanların tahammülü kalmamıştır. Bu yapılan zulme sessiz kalamayız." dedi.

Öte yandan, Ulu Camide de toplanan vatandaşlar, slogan atarak İsrail'i protesto etti.

KİLİS
Kilis'te Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, cuma namazının ardından Kayabaşı Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan İzzettin Özkeleş, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu anımsatarak, İsrail'in yarım asırdır işgal altında tutttuğu Kudüs'te gözlerini Mescid-i Aksa'ya diktiğini söyledi.

Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmadığını, bunun yanında alınların secdeye varmasına da engel olunduğunu ifade eden Özkeleş, "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir." diye konuştu.

Açıklamanın ardından gruptakiler, "Kahrolsun İsrail", "Aksa üzülme Müslümanlar sizinle" gibi sloganlar atarak dağıldı.

KAHRAMANMARAŞ
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Kahramanmaraş Platformu tarafından "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Mescidi Aksa'ya sahip çık" yazılı pankartlarla bir araya gelen grup, İsrail'i protesto edip şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Cami önünde toplanan gruptakiler, İsrail aleyhine slogan attı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, burada yaptığı konuşmada, İslam aleminin ilk kıblesinin hüzünlü olduğunu söyledi.

Dilipak, İsrail'in en kısa sürede yanlışından dönmesini temenni ettiklerini bildirdi.

SAMSUN
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Başkanlığı, İsrail polisi tarafından Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki gösterdi.

İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulme tepki gösteren TÜGVA Samsun İl Başkanlığı üyeleri, Büyük Cami'de kılınan cuma namazının ardından İsrail'i protesto etti. Protesto eylemine Memur-Sen'e bağlı bazı sivil toplum üyeleri de destek verirken, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç de protesto eyleminde yer aldı.
Grup adına konuşma yapan TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu, "Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikmiştir. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel oldular. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme karşı çıkmak bizim görevimizdir. Kudüs'te 1948 yılından itibaren yapılan bu işgaller bir yurtta değil, bizzat İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Öyle bir boyuta gelinmiştir ki, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'da ezanı yasaklayacak kadar alçalmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu, Allah'ın izniyle eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Ey zalimler, unutmayın ki Allah zulme uğrayanların yanındadır" dedi.

Konuşmanın ardından "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı ve tekbir getirildi.

AMASYA
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları Amasya'da protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar Mescid-i Aksa işgaline karşı seslerini duyurdu.
Basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı Amasya İl Temsilcisi Vekili Bilal Eken, "Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan mazlum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir" dedi.
Kudüs'te yaşananların İslam'a karşı yapılan saldırı olduğunu vurgulayan Eken, "İlk kıblemizde ezanı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.
İsrail aleyhine sloganlar atan gruptakiler yapılan duanın adından dağıldı.

KOCAELİ
İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Kocaeli'de protesto edildi.

İzmit ilçesinde TÜGVA Kocaeli İl Temsilciliği öncülüğünde AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, cuma namazının ardından ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Kocaeli Teşkilat Koordinatörü Muhammed Hanefi Akbulut, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük önem taşıdığını söyledi.

İsrail'in bu kez Mescid-i Aksa'ya gözünü diktiğini ifade eden Akbulut, İsrail'in artık insanların ibadet etmesine de engel olduğunu kaydetti.

Akbulut, "Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Oraya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçlerince kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Bu yapılanlara karşı durmanın namus borcu olduğunu anlatan Akbulut, dik duruşlarını "eşkıyalık" son bulana kadar sürdüreceklerini bildirdi.

Akbulut, dua ve gönülleriyle Filistin'deki Müslümanların sonuna kadar yanlarında olduklarını aktararak, "Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır." diye konuştu.

Konuşmalar arasında katılımcılar, sık sık İsrail aleyhine "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar attı.

Açıklamanın ardından dua edildi.

BAYBURT

Bayburt'ta İHH öncülüğünde TÜGVA, AGD, MGV, ve Memur-Sen üyeleri, Saat Kule Meydanı'nda bir araya gelerek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'e tepki gösterdi.

Saat Kule Meydanı'nda tekbirler getirip İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklaması gerçekleştirildi.

"Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini yeniden Mescid-i Aksa 'ya dikti" denilen açıklamada "Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı, İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaya başladılar. Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerler tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli'ye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid'e girişine de izin vermedi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze'ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır." ifadelerine yer verildi.
Grup dua ettikten sonra meydandan ayrıldı.

ERZURUM
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Erzurum'da protesto edildi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun öncülüğündeki çeşitli STK'ların destek verdiği protesto, Lala Paşa Camiindeki Cuma namazının ardından gerçekleşti. Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepki gösteren çok sayıda vatandaş, "Katil İsrail hesap verecek", "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Daha sonra basın açıklaması yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, niyetin bütün dünya Müslümanlarına meydan okumak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bütün dünyada Müslümanlara karşı planlı olarak zulüm, ölüm ve zayıf bırakma faaliyetleri devam ettiriliyor. Bu faaliyetlerin bir parçası olarak işgalci ve lanetli İsrail devleti ilk kıblemizde, Kudüs'ümüzde 3 Müslümanı Mescid-i Aksa'da şehit etti ve içerisine girilmeyi yasakladı. Cuma namazı kılmak için bile Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya giremedi ve cumayı mescidin dışarısında kılmak zorunda kaldılar. Niyet belli ve bu niyet bütün dünya Müslümanlarına bir meydan okumadır. İşgal rejiminin baskıları ile Mescid-i Aksa'da 48 yıl aradan sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamamıştır. Siyonist İsrail bununla da yetinmemiş, Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara bile arama zorunluluğu getirdi. Selahattin'in rüyasının hakikate dönüştüğü, cumalar, Mescid-i Aksa'da yasaklanmaktadır. Müslümanlar kendi yurtlarında işgalci İsrail tarafından esaret altında tutulmak istenmektedir. Bir terör devleti olan İsrail daha önce bütün dünyaya hiç umursamadan seyrettirdiği ölüm ve vahşet fotoğraflarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dünya Müslümanları, İsrail'in bu tasarruflarına karşı çıkmazsa, işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı bir sonraki adım, Mescid-i Aksa'dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır."

İslam ülkelerine de tepki gösteren Güvenli, "Kim Allah'a (CC) ve Resulüne (S.A.V) itaat ediyorsa bilsin ki Kudüs'te ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da Müslümanların malıdır. Oralarda yaşanan zulümlerin, kıyımların hesabı bizden sorulacaktır. Şairin "Gökte yapılıp yere indirilen şehir" Olarak tanımladığı Kudüs Siyonist İsrail'in işgali altındadır. Davası, İslam cihad ve zulümden kurtuluş olması gereken İslam ülkeleri ise çekişme ve ihtilaflar içerisindedir. Kudüs özgürleşmedikçe, haçlı zihniyeti silinip gitmedikçe; Müslümanlar ellerindekini lanetlilere peşkeş çekmeye devam ettikçe mustazaflara rahat yüzü yoktur" dedi.

Basın açıklamasının ardından İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

SİVAS VE YOZGAT

Sivas ve Yozgat'ta sivil toplum kuruluşları Cuma Namazı sonrası İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını protesto etti.

Yozgat'ta Çapanoğlu Büyük Cami'de kılınan Cuma Namazı'nın ardından bir araya gelen vatandaşlar, Sivil İnisiyatif Platformu öncülüğünde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik tavrını protesto etti. Grup adına konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Şahin Çarkçı, Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikalarının uygulandığını söyledi.

Kudüs'te yaşanan bu saldırıların ve gözaltıların tamamen işgal politikası olduğunu söyleyen Çarkçı, "Tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, Mescid-i Aksa'nın kapısında namaz kılan insanlara saldırılması, olan biteni protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçlarıdır" dedi.

Sivas'ta ise Kale Cami önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri İsrail'i protesto etti. Grup adına konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Temsilcisi Erhak Çınar,"Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdı işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı bir şekilde ziyarete açılmıştır. Filistin'deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır" diye konuştu.

IĞDIR
İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı işgal ve zulme karşı, Iğdır İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüleri basın açıklaması düzenledi.

Iğdır'da Cuma namazının ardından Ulu Cami önünde "Özgürlük için meydanlardayız" sloganıyla Iğdır İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüleri adına açıklama yapan Murat Akkuş, Kudüs'te uygulanan zulme karşı Türkiye'den çağrı yaptıklarını belirtti. Akkuş, "Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli'ye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid'e girişine de izin vermedi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze'ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır. Son dönemde Kudüs'te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörlerin yerleştirilmesi, tüm Müslüman alemini derinden yaralamıştır. İsrail ise namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dâhil birçok kişi yaralanmıştır. İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işlemiş olduğu suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırılar da devam etmektedir. Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçları olmakla beraber, her bir eylem ayrı ayrı suç niteliğindedir. İnsanın en kutsal ve dokunulmaz olanı, yaşam hakkı ve ibadet özgürlüğüdür. Kudüs ve Mescidi Aksa uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.