Başbakan Erdoğan: Bunlar intikam timi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atv-aHaber ortak canlı yayınında aHaber Ankara Temsilcisi Murat Akgün moderatörlüğünde düzenlenen Gündem Özel programına katıldı. Başbakan Erdoğan, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ile Başyazarı Mehmet Barlas ve yazarlar Mahmut Övür ile Rasim Ozan Kütahyalı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, ulusal güvenligi tehdit eden Gülen örgütünü, "intikam timleri" olarak nitelendirerek, "Lamı cimi yok paralel yapıyı temizleyecegiz" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde atv-aHaber ortak yayınında gazetecilerin gündeme iliskin sorularını yanıtlayan Erdogan sunları kaydetti:
HALK KENETLENMİŞ: Malatya'daki Elazıg'daki cosku, bir seyi gösteriyordu. Bu paralel yapı meselesi halkı birbirine çok baska kenetlemis.
NORMALDEN KONUŞUYORUM: Ben su anda mesela güvenilir hat denilen telefonları kullanmıyorum, bıraktım.
Simdi artık normalden konusuyorum, artık dinlerseniz dinleyin diyorum. Isin rezilligi çıktı. TÜBITAK'ta adım atıyoruz iste buraları temizleyecegiz. Bu isin lamı cimi yok mutlaka da bunun hesabını soracagız.
Inlerine girecegiz derken bunu milletim adına söylüyorum, sahsım adına degil.
Muhalefet de bunun hesabını verecek.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


YÜZBİNLERCE İNSAN DİNLENDİ: Casusluk, ajanlık bunların hepsine giriyor bu. Fakat su anda bir kısım yargı adil bir kararı verebilecek durumda degil. Çünkü yargıyı da o sekilde dizayn etmisler. Bir defa bunun düzene sokulması lazım. Biz neden olaya HSYK'dan basladık, alt kademelerde bir defa cezai müeyyide uygulayamıyorsunuz.


Sadece dinleme degil, ortam dinleme, görüntüleme bunların hepsini yaptılar. Biliyorum ki yüz binlerce insan bu ülkede dinlendi.
BİLİRKİŞİ DENEN BELA VAR: Yargıdaki durum ne olacak. Adil bir düzenleme yapılmadıkça netice alınmaz.
Bizim basımızda bilirkisi denilen bir bela var mesela. Nasıl bilirkisiye gönderecek?
Bilirkisi istenilen noktada bir rapor gönderdiginde is bitmistir. Hem kendini, hem de ajanı kurtarmıs oluyor.

GÜVENLİK TEHDİT ALTINDA: Yargıda bir düzenlemenin yapılması sart.
Bunun adımlarını atmadıgımız sürece çok açık söylüyorum ulusal güvenligimiz tehdit altındadır. Yargıdaki adımları atınca inanıyorum ki halk rahatlayacaktır. Diyelim ki enerji bakanı uluslararası konusma yapıyor, adamlar bunu dinliyor.
Onu da sonra kalkıp ona karsı kullanıyor. Bunlar yenilir yutulur seyler degil.
KÂİNAT İMAMI VAR: Ben üst akıl diye degil de kâinat imamı diye birisini saydım. Önüme geldi baktım kâinat imamı var, kıtalar imamı var, o zaman zaten benim dengelerim sarsılmaya basladı.
Çünkü iyi niyetimizin kurbanı olmusuz.

Karsımızdakileri de iyi niyetli sanıyorduk meger öyle degilmis.
OBAMA İSTEĞİME OLUMLU BAKTI: Sayın Obama ile de bu konuları konustum ondan da umutluyum, gereken her seyi konustum. 'Ülkemdeki huzursuzlugun kaynagındaki kisi sizdedir, Pensilvanya'dadır' dedim, bu kadar açık söyledim 'geregini de bekliyorum' dedim. 'Siz de buna karsı gerekli tavrı koymalısınız.
Amerika'nın iç güvenligini tehdit eden kisiler oldugunda benden nasıl bunları istiyorsanız, ben de sizden bunu isteme hakkına sahibim' dedim.
Olumlu baktı, mesaj alınmıstır.
Kırmızı bülten de çıkarılabilir.
KOÇ'LA GÖRÜŞME: Barzani benden böyle bir ricada bulundu. Tabii Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var bu yatırımları sebebiyle orada baglantıları oluyor.
Ama bizim aslında randevu olayı Ali beyden geldi.
Ali beyden gelince son zamanlarda Fenerbahçe falan benimle görüsecek dedim. Özel kaleme dedim, o zaman abi kardes beraber gelsin dedim. Geldiler, biz açıkçası Hürriyet Gazetesi'ndeki o söylesiye de hiç girmedik. Hatta Kuzey Irak'la ilgili konulara da girmedik, agırlıklı olarak Kocaeli Yeniköy'de büyük bir yatırımlarından bahsetti.
AYDIN DOĞAN'A RANDEVU ZOR: Aydın Dogan'ın zorlastı isi, o daha farklı yerleri devreye sokması lazım. Çünkü su andaki yayın politikalarıyla bir defa çok çok ahlaki olmayan yollara giriyorlar.
Özellikle köse yazarları vs ile hiç ahlak diye bir sey yok. Zaten paralel yapının bir yayın organı gibi çalısma içinde.
Biz simdi bunlara buyurun gelsinler konusalım diyemeyiz. Bu bir defa benim yaradılısıma, fıtratıma ters.
YOUTUBE'A YEDİRMEYİZ: Internet yasası getirdik, buna malum çevreler itiraz etti. O alanda 30 Mart'tan sonra atacagımız baska adımlar var. Acaba dünya ne der, su ne der, bu ne der inanın benim ve bazı arkadaslarımızın bu konuda kararlılıgı var. Biz milleti YouTube'a Facebook'a yediremeyiz.
Kapatılmaları dahil. Bu kurumlar kazançları için, her türlü haksızlıgı, her türlü ajanlıgı tesvik ediyor.
Böyle bir özgürlük anlayısı olamaz. Bizim ilk hedefte amacımız karar mekanizmalarını temizlemek.
MİLGEM İHALESİ: Bizim Denizciler Odası böyle böyle bizi filanca ihaleden mahrum ettiler diyor. Öyle deyince ben dedim ki Metin bey yapacagın tek sey var, dava aç dedim ve dava açtı ve neticede davayı kazandı ve o ihale iptal edildi. Ve burada rekabet kosulları olusmamıs ve bu su anda Türkiye'de en büyük kızaga sahip olan firma budur. Bir ikinci firma yok. Böyle birisini sen dısarıda bırakıyorsun, rekabet kosullarını yok farz ediyorsun ve ihaleyi adrese teslim vermek istiyorsun. Ben 5 gemi yapacagım yerde niye 4 gemi yapayım.
ALEVİ İFADESİ: Büyük ihtimalle o da bir montaj. Su anda Hatay'da bir seçim var, malum orada Nusayrilerin belli bir agırlıgı var ve onları tahrik için oraya bir montaj koymus olabilirler.
ÇOK HIRSLI ÇALIŞTILAR: Anayasa referandumunda bunların çok hırslı bir çalısması oldu. Biz ne zaman uyandık, bu MIT müstesarımızla alakalı olaydan sonra.
O zamandan sonra biz yogurdu üfleyerek yemeye basladık.
NE DERSE DESİN: Ben orada da ikili telefon görüsmelerinin dinlenmedigine inanmıyorum. Sayın cumhurbaskanımız ne derse desin. Arsivde bekliyor vakti saati geldiginde onları da açıklarlar.
ATILACAK ADIMLAR: Karar mekanizmalarını temizlendikten sonra asagıya dogru çözülme baslar. Ve bir yandan da bunların yargıya sevki... Bunlar yine hukuk içinde olacak. Bizim için Yargıtay birinci derecede önemli. Biz burada son çeteyi çökertene kadar mücadeleyi sürdürecegiz.
Çünkü bu cemaat falan degil. Altta saf temiz olanlar var ya onlar cemaat.
Azerbaycan'daki bazı okullara el konuldu.
Pakistan'da da olabilir.
PARALEL YAPININ TUZAGI: Balyoz olayı çok farklı, Ergenekon çok farklı. Balyoz'da çok hızlı gittiler ama Ergenekon'da hâlâ 6-7 ay oldu gerekçe hazırlanmadı. Bu manidar, düsündürücü ve bu yine paralel yapının bir tuzagı. Ilker Pasa'yla ilgili de yine aynı sekilde hâlâ onun da alt mahkemede gerekçesi hazırlanmadıgı için üst mahkemeye itirazını yapamıyor.
İLKER BAŞBUĞ KARARI: Bu olayın su anda bir hızı var, hassasiyeti var dolayısıyla da oradaki nöbetçi agır ceza mahkemesi konuyla ilgili kararı verecek.
Insallah hayırlı bir sekilde; çünkü benim de basından beri temennim su olmustur; tutuksuz yargılanması seklinde ve mevcut mahkemelerde degil, Yüce Divan'da yargılanması seklinde.
UKRAYNA'DAKI OLAYLAR: Bu da bir merkezden yönetiliyor, gerek bizde Gezi olaylarındaki karakterler, kullanılan figürler Ukrayna'da da var. TV'lerde falan bunları izledik. Benzer seyler kısmen bakıyorsunuz Mısır'da, Brezilya'da falan da uyguluyorlar.
SÜREÇ OLUMLU GIDIYOR: Çözüm süreciyle alakalı aldıgımız neticeleri olumlu degerlendiriyoruz.
Demokratiklesme paketinin de bölgeye getirdigi bir hava var.
BU YAPIYI İNTİKAM TİMİ GİBİ GÖRÜYORUM

İNTİKAM TİMLERİ: Ben biraz da bu paralel yapıyı, intikam timleri olarak görüyorum.
Şu gizli tanık olayı, şu son olaylar, 17 ve 25 Aralık olaylarında toplanan, getirilenler hep gizli tanık şeyiyle getiriliyorlar. Gizli tanık statüsünde de bir çalışma var. İmzasız ihbar mektupları çok tehlikeli. Eğer bu işte ciddiyse adam atar imzasını gelir.
BÜYÜK KOPUŞLAR BAŞLADI: Cemaetten büyük kopuşlar başladı. Siz insana kulluğu köleliği, rabbe kulluğun yerine getirmeye kalkarsanız orada baltayı taşa vurursunuz.
CHP CEMAATLE İTTİFAK YAPIYOR: CHP kimle olursa olsun ittifakı yapar. Adamın ihtiyacı var. Zannediyor ki ben bununla ittifak yaparsam İstanbul'u, Ankara'yı alacağım, derdi bu. Şu seçimlerin hemen akabinde önceliklerim bellidir, o önceliklerin üzerinde yoğunlaşacağız.
GÜNDE ALTI SAAT UYUYORUM
Başbakan Erdoğan, programın sonunda Başyazarımız Mehmet Barlas'ın "günde kaç saat uyuyorsunuz ve ne yiyorsunuz?" şeklindeki sorusuna "Bu ara 6-7 saat. Üstüne çıkamıyoruz. Çünkü mitinglerden geliyorum dosyalar hazır başlıyoruz imza atmaya. Onları da yapmak zorundayız" cevabını verdi. Sağlığını korumak için bol bol bal yediğini ifade eden Erdoğan, "Onda eksiğimiz olmaz tabii. Bunu mutlaka yiyoruz, günde üç öğün. Bugün şimdi Malatya'dan gelirken Malatyalılar evlerinde hazırlamışlar uçakta sağ olsunlar onların mönüsünü yedik" dedi.
MİTİNGİMİZE BUYURSUNLAR SÖZ, KÜRSÜYE ÇIKARACAĞIM
Mitinglerdeki kalabalık fotoğraflarının montaj olduğu iddialarını yanıtlayan Erdoğan: Bu meydanda montaj var mı? Gelsinler; buradan seyretsinler
BAŞBAKAN Tayyip Erdogan, cemaatin yurtlarda geceleri kendisine ve ailesine beddualar ettirdigini, etmeyenleri de yurtlardan attıgını ifade ederken, "Bu nasıl Müslümanlık?" diye sordu.
Erdogan kalabalıklara montaj diyenleri de mitinglerine davet etti. Erdogan partisinin Elazıg ve Malatya'daki mitinglerinde su mesajları verdi:
MONTAJ DİYENLERİ KÜRSÜYE ÇIKARACAĞIM: Günlerdir 'Bu görüntüler montaj, montaj' diyorlar. Gakgos, bu meydanda montaj var mı? Burada photoshop var mı? Burada muhabbet, cosku, heyecan, vefa var. MHP ve CHP genel baskanlarına, onların yandas medyalarına buradan çok açık bir çagrı yapıyorum. Buyursunlar gelsinler.
Söz veriyorum, kürsüye çıkaracagım onları. Kürsüden seyretsinler.
ÇETE OLDUNUZ HESABINI VERECEKSİNİZ : Siz bir çete oldunuz, bir örgüt oldunuz dolayısıyla da bunun hesabını vereceksiniz. Sizin adınıza, verdiginiz bu emaneti koruma adına bunun hesabını soracagız.
CEBRAİL'E DEĞİL ÇARKÇI KEMAL'E OY VERİYOR: Çocuklarınızı bunların okullarından alın. Devletin okulları bize yeter. Neler deniliyor neler.
Yurtlarda, abiler, ablalar Basbakan'a beddua ettiriliyor. Bunlara dayanamayanları da yurtlarından dısarı attırıyorlar. 'Hazreti Cebrail parti kursa, ona da oy vermem' diyen o zat, çarkçı Kemal'e ve MHP'ye oy veriyor.
TERBİYESİZ HERİF: Bu Kılıçdaroglu, Bahçeli gibi adamlar, bogazından haram geçmemis yavrularıma iftira etme yarısına girdiler. Bunlar bu kadar adi, seviyesiz ve karakter yoksunu. Sustum, sustum, artık dayanılmaz hale geldi. Bu kadar adilik, alçaklık olamaz. Sen önce git aynaya bak. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin.
Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'a unuttum ya o rahmetli olmus' diyor. Bu kadar adilik, pespayelik olur mu?
ARTIK UYANMA VAKTİ: Artık uyanma vakti. Biz iyi niyetimizden oyuna geldik. Çünkü Müslüman iyi niyetle davranmak zorundadır. Ama simdi baktık ki kazın ayagı öyle degilmis.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.