Altındal'ın ölümünde suikast şüphesi
Dün geceyarısı tedavi görmek için geldiği İstanbul'da hayatını kaybeden ünlü araştırmacı-yazar, A Haber'e verdiği son röportajında suikast şüphesinden bahsetmişti..
Onlarca kitabı ve katıldığı televizyon programlarında gündem belirleyen açıklamalarıyla her zaman dikkat çeken bir uzmandı.
Altındal, hayatını son dönemini kanserle mücadele ederek geçirdi. Aniden ortaya çıkan ve bütün vücudunu saran bu hastalıkla ilgili son röportajını verdiği A Haber'de ciddi bir suikast şüphesini dile getirmişti.
Ünlü yazar, doktorlarının hastalığının oluşma seyir hızını normal bulmadığını ve bu kadar hızlı yayılmasında bir anormallik olduğunu söylemişti.
Geçtiğimi Mayıs ayında Alp Dağları'nın eteklerindeki evinin kapılarını sadece A Haber'e açan Altındal, "Daha önce de bana 2 kez suikast yapılmaya çalışıldı. Bu hastalıktan 2 ay önce bana biyopsi yapılmıştı ve tertemiz çıkmıştı. Fransa'da nükleer tıp merkezinde yapılan testlerimde doktorlar bana bu illetin kanser ilaçları vasıtasıyla vücuduma sokulmuş olabileceğini söylediler" açıklamalarında bulunmuştu.
ALTINDAL'IN A HABER'E ÖZEL VERDİĞİ RÖPORTAJ İÇİN TIKLAYIN
Aytunç Altındal'ın yakınları da ünlü yazarın kanserden ölmediğini, zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Altındal'ın eşi Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, "Aytunç bey çok cesurdu. Canı pahasına memleketi için tüm bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Bundan dolayı susturmak istediler" iddiasında bulundu.
Araştırmacı - Yazar Aytunç Altındal (68), tedavi gördüğü hastanede gece hayatını kaybetti. Altındal'ın ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Yazarın hayatını kaybettiği hastaneye akın eden yakınları, Altındal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.
Eşinin zehirlenmesinde farklı sebeplerin olduğunu belirten Aytunç Altındal'ın eşi Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, "Doktorlar eşimin ölümünün altında başka bir şeyler olduğunu hatta büyük ihtimalle de zehirlenme söz konusu bile olabileceğini söyledi. Biz de buna istinaden tüm bulguları Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Adli Tıp'ta gerekli açıklamaları yapacaktır" dedi.
"ONUN VERDİĞİ BİLGİLERDEN RAHATSIZ OLAN ÇOK BÜYÜK BİR ÇEVRE VARDI"
2 hafta önce kanser olmayan bir kişinin biyopsi ve kan örneklerine rağmen son evrede kanser aşamasına gelmesinin tıp dünyasında mümkün olmayacağını belirten Dr. Naciye Selin Şenocak Altındal, "Sadece ben değil, doktorları bile öldürüldüğünü iddia ediyor. Eşim Aytunç beyin çok seveni vardır. Fakat onun bilgilerini kıskanıp, onun verdiği bilgilerden rahatsız olan çok büyük bir çevrede vardı. Özellikle de dış güçler. Aytunç bey çok cesurdu. Canı pahasına memleketi için tüm bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Son zamanlarda çok önemli açıklamalarda bulundu. Faali meçhul cinayetler konusunda. Tabi bu da bir takım çevreleri rahatsız etti. Çünkü çok büyük bilgilere sahipti. Bundan dolayı susturmak istediler. Ama şunu da bilsinler Aytunç hocanın yüzlerce, binlerce yetiştirdiği öğrencisi var. Onun yetiştirdiği gençler bu bilgileri devam ettirecekler" diye konuştu.
Altındal'ın kızı Yonca Bayrak, "Aytunç hocanın çok ani şekilde gelişen ve ilerleyen bir kanser olayıyla karşı karşıya kaldık. Tedavi süreci içerisinde doktorlar, bu kadar çabuk gelişen kanser olayının normal olmadığı konusunda bilgilendirdiler. Zehirlendiği kanısında biz süreç içerisinde olduğumuz için doktorlarıyla birlikte hem fikiriz" ifadelerini kullandı.
Gece saatlerinde yaşamını yitiren Altındal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.
AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR?
İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Altındal, 1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti. 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.
Altındal, 1992'de İngiltere Edinburg'taki Akademik Proje İdari Heyeti üyeliğine seçildi, 1993'te Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kuruluna üye oldu. Gazeteci yazar Altındal, aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl-Franz Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa'nın Laik Vasiyeti adlı uluslararası konferansta oturum ve bölüm başkanlığına seçildi.
Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.
Altındal'ın, 1992'de İngitere'de yayınlanan Three Faces of Jesus (Üç İsa) adlı kitabı dünyada büyük ilgi görmüştü.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN