Nasıl kilo verilir? Hangi yiyecekler kilo verdirir?

Kilo vermeye çalışırken ne yemediğiniz kadar ne yediğiniz de önemli. Yağ yakan bu yiyecekler kilo vermenizi hızlandıracak ve kolaylaştıracak.

Nasıl kilo verilir? Hangi yiyecekler kilo verdirir?

Çorba

Çorba gayet doyurucu bir yemek. Özellikle de kremalı ve unlu çorbalar yerine et ve sebze suyu bazlı, proteinli çorbaları tercih ediyorsanız az kaloriyle çok doymak mümkün. Yemeğin önünde ya da tek başına bir öğün olarak bol bol çorba tüketin.

Nasıl kilo verilir? Hangi yiyecekler kilo verdirir?

Patates

Patates, yağ yakan yiyecekler arasında en mükemmellerinden biri olabilir. Bir araştırmaya göre haşlanmış patates her gün tükettiğimiz yiyecekler arasında en doyurucusu. Üstelik sadece boş kalori de değil, patates yediğinizde bol miktarda potasyum alıyorsunuz. Bu da vücudunuzda sodyum miktarını düzenleyip ödemi ve şişkinliği önlüyor. Üstelik haşlanmış patatesi yemeden önce soğutursanız içinde sindirilmesi uzun süren ve kilo vermenizi sağlayan dirençli nişasta oluşuyor.

Nasıl kilo verilir? Hangi yiyecekler kilo verdirir?

Tarçın

Tarçın tatlı ihtiyacınızı azaltıp kan şekeri seviyenizi düzenliyor. Vücut sıcaklığını ve metabolizma hızını artırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor. Aynı zamanda vücutta insülin seviyesini düzenlemeye yardımcı olan tarçının içindeki sinnamaldehit maddesinin yağ yakıcı etkisi olduğu düşünülüyor.

Nasıl kilo verilir? Hangi yiyecekler kilo verdirir?


Karpuz

Karpuzun sırrı yüzde 92'sini oluşturan su. Böylece hem az kalori alarak kolayca doymanızı hem de tatlı ihtiyacınızı gidermenizi sağlıyor. Karpuzda ayrıca likopen isimli antioksidan ile A ve C vitamini de var. Hayvanlarda yapılan deneylerde karpuz özü tüketen deneklerin yağ ağırlıklı beslendiklerinde diğerlerine göre daha az kilo aldıkları görülmüş.

Nasıl kilo verilir? Hangi yiyecekler kilo verdirir?

Karalahana, ıspanak

Koyu yeşil yapraklı sebzeler çok büyük hacimli olmalarına karşın çok az kalori taşıyor. Aynı zamanda stres hormonuyla savaşan C vitamini ve yiyeceklerin enerjiye dönüşmesini sağlayan magnezyum içeriyorlar. Ayrıca bu sebzelerde bulunan tilakoid maddesi, yediklerinizdeki yağın vücutta tutulmasını engelliyor.