C vitamini eksikliği mide kanserine yol açıyor
Çağın vebası olan kanser, tüm dünyada hızla yayılıyor. Özellikle mide kanseri, kanser ölümlerinde ikinci sırada yer alıyor. Dünyada erkeklerde yüzde 77, kadınlarda ise yüzde 33 oranında görülüyor..
Beslenme, gıdaların saklanma koşulları, mide kanserine yakalanma riskini artırıyor. Özel İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Talha Atalay, fazla tuz tüketiminin mide kanserine neden olduğunu belirtiyor. Şu bilgileri veriyor....
TUZU AZALTIN
Mide kanserine yol açan etkenlerin başında tuz, yanlış beslenme, ızgara ve katkı maddeleri içeren besinler geliyor. Sucuk, salam, sosis gibi besinler, vücuda nitrat alımına neden oluyor. Hücrelerin DNA yapısını bozuyor. Bu tür besinleri tüketenler, mide kanserine daha çabuk yakalanıyor..
Saklanma ve soğutma olanaklarının eksik ve yanlış olması nedeniyle kısa sürede bayatlayan gıdalar, kansere yol açıyor. Kalitesiz içme suyu ve meyve suları, özellikle arseniğin yüksek olması sebebiyle adeta kansere davetiye çıkarıyor. Doğal kaynak suları ve doğal mineralli sularda kalsiyum, magnezyum gibi elementlerin bulunmasından dolayı bol tüketilmesi gerekiyor..
VİTAMİNLER ÖNEMLİ
Vitaminler, hastalıklarla mücadele büyük önem taşıyor. A ve C vitaminin düşük olması, mide kanseri riskini artırıyor. Tür olarak hızlı yayılan mide kanseri genellikle ülser şeklinde başlayarak, organları ve lenf bezlerini etkiliyor. Pankreas, bağırsak, yumurtalıklar, idrar torbası, prostat, karaciğer, akciğerler kanserine yol açıyor..