Başkan Erdoğan'ın 2011'deki Somali ziyareti derin izler bıraktı! "O gün Somali'nin kaderi değişti"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılındaki başbakanlığı döneminde Somali'ye düzenlediği tarihi ziyaret ülkenin tarihinde dönüm noktası oldu. Somalili yetkililer, bu ziyaretin ülkenin yalnızlıktan çıkıp uluslararası toplumun gündemine girmesinde ve Türkiye-Somali ilişkilerinin stratejik boyuta taşınmasında dönüm noktası olduğunu ifade ediyor. Türk halkının her zaman mazlumların yanında olduğunu ve olmaya da devam ettiğini belirten Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Muhammed Nur, "O günden bu yana her gün daha iyiye gittik. Somali'nin yeniden inşasında Türkiye'nin katkısı büyüktür." dedi.

Başkan Erdoğan'ın Ağustos 2011'deki ziyareti, Somali'nin 1990'da devlet yapısının çökmesinden sonra yaşadığı en zor dönemlerden birinde gerçekleşti.

Erdoğan'ın eşi, çocukları ve bakanlarla Mogadişu'ya gitmesi, o dönemde ülke tarihindeki en şiddetli kuraklıkla mücadele eden Somali'de unutulmaz bir gün olarak hatırlanıyor.
Somalili yetkililer, bu ziyaretin ülkenin yalnızlıktan çıkıp uluslararası toplumun gündemine girmesinde ve Türkiye-Somali ilişkilerinin stratejik boyuta taşınmasında dönüm noktası olduğunu ifade ediyor.

"O GÜN SOMALİ'NİN KADERİ DEĞİŞTİ"
Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Muhammed Nur, AA muhabirine, Erdoğan'ın 2011'de Somali'ye düzenlediği ziyareti, ülkenin kaderini değiştiren tarihi dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Nur, devletin 1990'daki çöküşünden bu yana terk edilmiş ülke görünümünde olan Somali'nin, o dönemde tarihin en kötü kuraklıklarından birini yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"O günlerde Somali, dünyadan kopmuş ve yardımsız bir ülkeydi. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinesiyle, ailesiyle ve tüm yetkilileriyle Somali'ye geldiğinde dünyada bir dönüm noktası yaşandı. Sadece Türk halkının yardımı değil tüm dünyanın dikkati Somali'ye çevrildi."





