Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr - Özel Haber | Büşra Arga

Tüm dünya 2026 yılını havai fişekler ve eğlencelerle karşılarken, Gazze'de enkazların arasında büyüyen çocukların yeni yıl dilekleri insanlığın utanç tablosu oldu. Kimi "şehit olan babam geri dönsün" dedi, kimi ise sadece sıcak bir yatağın ve annesinin yapacağı bir kap yemeğin hayalini kurdu. Bombaların gölgesinde çocuklukları ellerinden alınan minik yüreklerin dünyaya ders niteliğindeki o hüzün dolu haykırışları A Haber'de.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 1

Dünyanın geri kalanı yeni yıl için umut dolu mesajlar verirken, Gazze'nin çocukları kaybettikleri çocukluklarını ve parçalanan ailelerini geri istiyor.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 2

Gözyaşları içinde hayalini paylaşan minik bir çocuğun sözleri, yaşanan dramın vahametini gözler önüne serdi.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 3

"Yeni yıl için dileğim, şehit olan babamın bana dönmesi. Yeniden eski günlerimize dönmek, çocukluğumuzu yaşamak istiyoruz."

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 4

İsrail'in eğitim yuvalarını hedef aldığı Gazze'de, çocukların en büyük özlemi yarım kalan eğitimleri oldu.

Bombalar nedeniyle okulundan uzak kalan Gazzeli bir çocuk, geleceğe dair umut dolu ama buruk ifadeleri kullandı.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 5

Yıkılan evlerin ardından çadırlarda hayata tutunmaya çalışan miniklerin hayalleri, modern dünyanın lükslerine bir tokat gibi çarptı. Bir çocuğun en doğal hakkı olan barınma ve sıcak bir yemek arzusu, Gazze'de "imkansız bir dilek" haline geldi.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 6

"Yeniden bir yatağa, oyuncaklara sahip olabilmek ve annemi yemek yaparken izleyebilmek istiyorum. Savaş bitsin, artık huzur gelsin."

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 7

Dondurucu soğuklar ve sel sularıyla mücadele eden mülteci kamplarında, çocuklar artık gökyüzünde parlayan fişeklerin değil, duran bombaların hayalini kuruyor.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 8

Minik yüreklerin vicdanları titreten diğer dilekleri ise şöyle;

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 9

"Bu savaş artık bitsin. Yeni kıyafetlerimizin olduğu, korkmadan gülebildiğimiz bir bayram gelsin. Hastanelerde ilaçlar olsun, iyi doktorlar gelsin ki kardeşlerimiz iyileşsin. Çadırda yaşamak çok zor, üzerimize sürekli su damlıyor. Yeniden gerçek bir evde yaşamak istiyorum."

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 10

DÜNYA BU SESLERE DAHA NE KADAR SAĞIR KALACAK?

Gazzeli çocukların 2026'dan beklentileri sadece yaşama tutunabilmek.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 11

Soykırımın gölgesinde hayatta kalmayı başaranların bu yürek burkan talepleri, modern dünyanın en büyük ayıbı olarak tarihe not düşüldü.

Gazze’de hüzünlü yeni yıl! Çocukların dileği "baba" oldu 12
Mobil uygulamalarımızı indirin