Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi

Terör devleti İsrail Gazze Şeridi'nde ateşkese rağmen saldırılarını sürdürürken, yüzlerce Filistinli büyük bölümü yıkılan camilerde Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etti. Filistin halkı, saldırılar nedeniyle camileri brandalarla çevrelerken namazlarını açık alanda kıldı.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 1

Terör devleti İsrail, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarını sürdürüyor. Gazze'de yaşayan Filistinliler, İsrail'in Ekim 2023'ten itibaren 2 yıl boyunca sürdürdüğü soykırımdan sonra varılan ateşkesin ardından ilk teravih namazını bölgedeki camilerin ayakta kalmayı başaran kısımlarında veya çadır mescitlerde kıldı.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 2

İsrail'in 2 yıl süren soykırımının ardından Gazze'de 2 milyondan fazla Filistinli zaman zaman ateşkes ihalleri olsa da geniş çaplı saldırılar olmadan ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyor.

Gazzeliler yarın başlayacak ramazanın ayının ilk teravih namazını kılmak için İsrail saldırılarında yıkılan veya hasar gören camilerin bulunduğu bölgelerin yanı sıra çadır mescitlere akın etti.

Gazze Şeridi'ndeki Müslümanlar, 2 yıl süren ağır bombardımana son veren ateşkesten sonra bu yıl teravih namazını bombalanan camilerin enkazlarında veya çadır kamplarındaki çadır mescitlerde kıldı.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 3

CAMİLER YIKIK SAFLAR DOLU

Camilerin ve meydanların dolup taştığı önceki ramazanların aksine Gazzeliler sınırlı sayıdaki mekanda teravih namazlarını kıldı.

Gazze Şeridi'nin en eski ibadethanelerinden biri olan ve 1400 yıllık geçmişiyle Gazze kentinin simgeleri arasında yer alan kısmen yıkılmış Büyük Ömeri Camisi'nde de teravih namazı eda edildi.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 4

BÜYÜK ÖMERİ CAMİSİNDE 2 YIL SONRA TERAVİH NAMAZI

Gazze kentinin Zeytun Mahallesi sakinlerinden Muaviye Cemal Keşku, "Allah'a şükürler olsun ki Büyük Ömeri Camisinde teravih kılma fırsatı bulduk." dedi.

İsrail'in saldırıları sebebiyle 2 yıldan beri Büyük Ömeri Camisi'nde teravih namazını kılamadıklarına işaret eden Keşku, şunları söyledi:

"Büyük Ömeri Camisi, Gazze'deki tarihi eserlerden biridir. Tüm Gazzeliler bu camide namaz kılmanın hasretini çekiyor. 2 yıldan beri burada namaz kılmaktan mahrum bırakılmıştık."

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 5

Çok zor günler geçirdiklerinin altını çizen Keşku, "Her gün ölüyorduk. Allah'a şükürler olsun bu ramazanda Büyük Ömeri Camisi'nde teravih namazını kılma fırsatı bulduk." ifadelerini kullandı.

Filistinli vatandaş, birkaç yıl aradan sonra Büyük Ömeri Camisi'nde teravih namazını kılma sevincini kelimelerle anlatamayacak kadar çok olduğunu belirtti.

Gazze kentinin er-Rimal Mahallesi'nde İsrail saldırılarında yıkılan el-Kenz Camisinin enkazında da açık havada namaz için safa duruldu.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 6

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinin el-Mevasi bölgesinde yer alan En-Necat Mülteci Kampı'nda kurulan büyük çadır mescidinde de ilk teravih namazı için tutuldu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 835 cami tamamen yıkılırken, geriye kalanların çoğu da kısmen yıkarak kullanamaz hale geldi.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 7

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025'ten bu yana İsrail'in saldırılarında 603 kişi hayatını kaybederken, 1618 kişi yaralandı.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 8

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 72 bin 63 kişi yaşamını yitirdi, yaralı sayısı ise 171 bin 726'ya ulaştı.

Gazze'de bombaların gölgesinde ilk teravih! Filistin halkı açık alanda namazlarını eda etti 9
Mobil uygulamalarımızı indirin