İlikli kemik suyuna yoğun talep
İzmir'de et işleme tesisi bulunan girişimci, atık kemikleri değerlendirerek elde ettiği ilikli kemik suyu ve çorbayla yeni bir pazar yarattı.
- Ekonomi
- Giriş Tarihi: 00:00 | 17.04.2018
- Güncelleme Tarihi: 09:37 | 17.04.2018
Kemalpaşa ilçesinde et işleme tesisi kuran Hüseyin Cengiz, kalan kemikleri değerlendirmek için bir arayışa girdi. Yaptığı yurt dışı gezileri sırasında ilik suyu üzerine satış yapan iş yerlerini fark eden Cengiz, Türkiye'ye döndükten sonra kemikleri değerlendirmek için Ar-Ge çalışması yürüttü.
Cengiz, yapılan çalışmalar sonrası yüzde 100 dana kaval kemiği kullanarak ilikli kemik suyu üretimine başladı.
İşte şifa kaynağı olan ilikli kemik suyu üretiminin hikayesi...