Lahmacun değil zehir yiyoruz

Hileciler peynirden ete, yoğurttan sucuğa her üründe sağlığımızla oynuyor. İşte lahmacun diye yediklerimiz: Tavuk- hindi derisi, kanat ucu, kemik zarı, kan pıhtısı...

İnsan sağlığı ile oynamaktan çekinmeyen gıda teröristleriyle mücadele sürse de, onlar yeni yöntemlerle piyasada olmaya devam ediyor. Hileciler her türlü katkı maddesini ve zehirli ürünü yiyeceklere katmaktan çekinmiyor. Peynirden, yoğurda, sütten, sucuğa, bisküviden tavuğa hemen her üründe katkı maddesi ve sağlığımızı tehdit eden kimyasallar bulunuyor. Gıda hilelerinin en çok görüldüğü alanlardan biri de et ve et ürünleri. Son olaraklahmacunun içindeki harçta da dehşet verici katkılar ortaya çıktı. Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Gıda Mühendisi Elif Aşlamacı Attepe Türkiye'de en çok tüketilen hazır yemek ürünü lahmacunda büyük hileler olduğunu belirterek vatandaşları uyardı:

SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN
Gerçek bir lahmacunda yüzde 75 lahmacun harcı olmalı. Bunun en az yüzde 25'i yani 30 gramı et olmalıdır. Soğan, harcın yüzde 25'ini geçmemelidir. Toplam harç 95 gramolmalıdır. Böyle bir lahmacunun fiyatı ise en az 3.5 ile 4.5 TL olur. Sağlıklı bir lahmacunun sadece harcını bile 1-2 TL'ye üretmek mümkün değilken, piyasada lahmacunu bu fiyatlara satabiliyorlar." Lahmacun etinin dikkatli saklanması gerektiğini belirten Attepe, hileler karışınca da zehirlenmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Attepe lahmacunda et diye yediğimiz maddeleri ise şöyle sıraladı: Mekanik kıyma dediğimiz gıda hilesi; tavuk derisi, hindi derisi, kanat ucu, boyun, kemik zarı, damar, sinir, kan pıhtısı ve kas gibi elle ayrıştırılamayan yerlerin kıymaya dönüştürülmesi ile elde ediliyor. İçin katılan boyar maddelerle dış görüntüsünün normal bir kıymadan hiçbir farkı kalmıyor. Ülkemizde kullanımı yasak olan, mekanik kıyma ucuz fiyatlara satılan döner, kebap, pide, lahmacun gibi ürünlerle soframıza taşınıyor. Normal bir kıymanın kilogram fiyatı 22 ile 30TL arasında değişirken, mekanik kıymanın kilosu 1-2 liradan satılıyor."

'BAYİLİKLER VERECEĞİZ'
Tatlıses Gıda'nın franchise sistemini yenilendiğini ve yeni bayilikler vereceklerini belirten Elif Attepe, "Franchise alan restoranların personeline eğitimi zorunlu tuttuk. Harcından hamuruna, tüm şubeler aynı lezzeti sunacak. 24 saat kamera sistemi ile takip edeceğiz" dedi. Attepe tüm malzemeleri çok titizlikle seçtiklerini ve kaliteden ödün vermeyeceklerini söyledi.

SAĞLIKLI LAHMACUN FORMÜLÜ

Kaynak: Takvim

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.