"İyi demek pahalı demek değildir"
A Haber’de Özlem Denizmen’in sunduğu Para Durumu programı yiyecek ve içecek danışmanı Mehmet Özer’i konuk etti.
- Ekonomi
- Giriş Tarihi: 00:00 | 31.01.2013
- Güncelleme Tarihi: 12:42 | 31.01.2013
"HER ORGANİK ÜRÜN GERÇEK OLMAYABİLİR DİKKAT ETSİNLER"
Özer, organik gıda seçimi için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında, "Organik pahalı üzerinde yazan ve 5-6 kat yazan her şeyin organik doğru olduğuna inanmıyorum çünkü özellikle bazı sebzelerde ve bazı organik tarım faaliyetlerinde o tarlaların minimum 5-6-7 yıl hiç gübresiz bir şekilde ekilmiş ve beklemiş olması lazım. Buradan söyleyeyim; dikkat etsinler. Çok güvenilir firmaların ürünlerinin üzerinde, kendi imzalarıyla beraber organik yazdığında belki bir doğallık payı vardır ama kendine her organik diyen ya da ben organik tarım ve hayvancılık yapıyorum diyene açıkçası inanmamaları gerektiğini düşünüyorum."diye konuştu.
"RAF ÖMRÜ KISA OLAN ŞEYLERİ TÜKETMEYE ÇALIŞALIM"
"Mümkün olduğunda raf ömrü kısa olan şeyleri tüketmeye çalışalım."diyen Özer, "Bir malzemenin içerdiği risk oranı raf ömrü uzadıkça artıyor. Raf ömrünü uzatmak için çeşitli katkı maddeleri kullanılıyor. Bir malzeme ne kadar çabuk bozulursa o kadar iyi."dedi.
"KALİTELİ YEMEK VE TASARRUF İÇİN TENCERE SEÇİMİ ÖNEMLİ"
Mehmet Özer, kaliteli yemek için tencere seçiminin önemini ise, "Son zamanlarda dökümden yapılan tencereler çıktı. Çok uzun yıllar bozulmadan kullanabiliyorsun. Aslında pahalı gibi görünen bu tencere döküm ve ağır kapaklı olduğu için ısıdan tasarruf sağlıyor. Yemeklerin daha kısa ve lezzetli pişmesini sağlıyor. Sonuç olarak baktığınızda daha ucuza mal oluyor."diye anlattı.