"İyi demek pahalı demek değildir"

A Haber’de Özlem Denizmen’in sunduğu Para Durumu programı yiyecek ve içecek danışmanı Mehmet Özer’i konuk etti.

"İnsan hayatında sağlık, mutluluk ve başarı için üç şey önemli; kaliteli uyku, kaliteli zaman ve kaliteli yemek" diyen Özlem Denizmen'e, "Kaliteli yemek; taze ve iyi malzeme ile pişirilmiş yemek demek. İyi malzeme yoksa iyi yemek de ortaya çıkmaz. İyi malzeme mevsiminde tükettiğimiz iyi sebze, et, sebze, balık ve diğer malullerdir. O yüzden iyi malzemenin peşinden koşmalıyız. Malzeme iyi olursa yemek de iyi olur. İyi demek pahalı demek değildir. Mevsimsel malzeme her zaman daha ucuzdur."diyen Özer, tasarruf için alışveriş nasıl yapılmalı ve yiyecekler nasıl saklanmalı sorusuna ise, "Her şeyin başı alışverişten geçiyor. Mutlaka alışveriş listeyle yapılmalı ve listeye gramajlarıyla yazılmalı. Ben her şeyi adetle alırım, kiloyla almam. Yemeğe koyacağım adede göre alırım. Bittiği zaman tekrar alırım. Başta çok almamakta fayda var. Çünkü tadı kaçıyor. Örneğin; kışın turfandaya para verip almaktansa bazı sebzelerin havasız poşetlere konup derin dondurucuya konması doğru bir metottur. Uzun bekletilmezse, sadece bir mevsim bekletilirse bir şey olmaz." şeklinde yanıt verdi.

"HER ORGANİK ÜRÜN GERÇEK OLMAYABİLİR DİKKAT ETSİNLER"

Özer, organik gıda seçimi için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında, "Organik pahalı üzerinde yazan ve 5-6 kat yazan her şeyin organik doğru olduğuna inanmıyorum çünkü özellikle bazı sebzelerde ve bazı organik tarım faaliyetlerinde o tarlaların minimum 5-6-7 yıl hiç gübresiz bir şekilde ekilmiş ve beklemiş olması lazım. Buradan söyleyeyim; dikkat etsinler. Çok güvenilir firmaların ürünlerinin üzerinde, kendi imzalarıyla beraber organik yazdığında belki bir doğallık payı vardır ama kendine her organik diyen ya da ben organik tarım ve hayvancılık yapıyorum diyene açıkçası inanmamaları gerektiğini düşünüyorum."diye konuştu.
"RAF ÖMRÜ KISA OLAN ŞEYLERİ TÜKETMEYE ÇALIŞALIM"
"Mümkün olduğunda raf ömrü kısa olan şeyleri tüketmeye çalışalım."diyen Özer, "Bir malzemenin içerdiği risk oranı raf ömrü uzadıkça artıyor. Raf ömrünü uzatmak için çeşitli katkı maddeleri kullanılıyor. Bir malzeme ne kadar çabuk bozulursa o kadar iyi."dedi.
"KALİTELİ YEMEK VE TASARRUF İÇİN TENCERE SEÇİMİ ÖNEMLİ"
Mehmet Özer, kaliteli yemek için tencere seçiminin önemini ise, "Son zamanlarda dökümden yapılan tencereler çıktı. Çok uzun yıllar bozulmadan kullanabiliyorsun. Aslında pahalı gibi görünen bu tencere döküm ve ağır kapaklı olduğu için ısıdan tasarruf sağlıyor. Yemeklerin daha kısa ve lezzetli pişmesini sağlıyor. Sonuç olarak baktığınızda daha ucuza mal oluyor."diye anlattı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.