Lahmacun marka oluyor

Yaz aylarının yeni tartışma konusu lahmacun AB yolculuğuna çıkıyor. Bodrum’da bir lokantada 50 liraya satılmasıyla gündeme oturan lahmacun, önce tescillenecek, ardından da AB’den Türk gıda ürünü olarak onay alacak.

3 Şubat 2012 tarihinde "Antep Lahmacunu" için Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Anadolu Mutfağını Koruma Geliştirme ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ın yaptığı başvurunun incelemesi sürüyor. Ardından AB süreci başlayacak. Kıbrıs Rum Yönetimi de 2011'de Londra Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarına lahmacunu "Lachmazou" adıyla "Kıbrıs ev yapımı hamur işi" olarak sunmuştu. Ancak henüz, Avrupa Komisyonu nezdinde lahmacun için Kıbrıs Rum Kesimi tarafından yapılan bir tescil başvurusu yok.

Hürriyet

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.