Yer değiştirmek isteyen öğretmenler dikkat: MEB 2026 il içi atama takvimi belli oldu

Yer değiştirmek isteyen öğretmenler dikkat: MEB 2026 il içi atama takvimi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2026 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimini duyurdu. Buna göre başvurular 4 Mayıs itibarıyla alınmaya başlanacak. Başvuru süreci 6 Mayıs’a kadar devam edecek. Atamalar ise 11 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2026 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme sürecine ilişkin detayları duyurdu. Süreç, ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütülecek ve başvurular belirlenen tarihlerde elektronik ortamda alınacak.

Başvuru, atama ve sıra işlemlerinin tamamı takvime bağlı şekilde ilerleyecek. Öğretmenlerin, süreci eksiksiz tamamlayabilmeleri için belirtilen tarihlere dikkat etmeleri gerekiyor.

Öğretmenler için il içi yer değiştirme başvuruları mayıs ayında başlayacak.Öğretmenler için il içi yer değiştirme başvuruları mayıs ayında başlayacak.

BAŞVURU TARİHLERİ VE TERCİH HAKKI

Başvurular 4-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenler, görev yaptıkları il içinde en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebilecek.

Atamalar ise 11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Yerleştirmelerde, öğretmenlerin tercihleri ile birlikte hizmet puanı üstünlüğü belirleyici olacak.

Öğretmenler tercih sürecinde en fazla 40 okul seçebilecek.Öğretmenler tercih sürecinde en fazla 40 okul seçebilecek.

ATAMA YAPILAMAYANLAR İÇİN SIRA SİSTEMİ DEVREYE GİRECEK

Tercihlerine yerleşemeyen öğretmenler için sıra uygulaması devreye alınacak. Başvuru sırasında talep edenler, ilk iki tercihlerindeki kurumlar için hizmet puanına göre sıralamaya alınacak.

Sıraya bağlı atamalar, takvimde belirtilen tarihler doğrultusunda yapılacak. Bu süreçte oluşan boş norm kadrolar dikkate alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARINDA ÜÇ YIL DETAYI

Başvuru yapacak öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda 30 Eylül 2026 itibarıyla en az üç yıl görev yapmış olması gerekiyor.

Sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçenler için ise toplamda dört yıllık çalışma süresi şartı aranacak. Bu sürelerin hesaplanmasında farklı görev ve hizmet süreleri birlikte değerlendirilecek.

Süreç Takvimi

Aşama Tarih
Başvurular 4-6 Mayıs
Atamalar ve sıra kaydı 11 Mayıs
Tebligat ve ilişik kesme 26 Haziran

Yerleşemeyen öğretmenler için sıra sistemi devreye alınacak.Yerleşemeyen öğretmenler için sıra sistemi devreye alınacak.

BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA ALINACAK

Başvurular, MEBBİS ve personel sistemi üzerinden yapılacak. Öğretmenlerin başvuru öncesinde kişisel ve mesleki bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmeleri gerekiyor.

Eksik ya da hatalı bilgilerin, ilgili müdürlükler aracılığıyla düzeltilmesi zorunlu. Başvuru tamamlandıktan sonra hizmet puanını etkileyecek değişiklikler sisteme yansımayacak.

KRİTİK UYARI: SÜRE KAÇIRILIRSA BAŞVURU YOK

Başvurular yalnızca 4-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler dışında herhangi bir başvuru kabul edilmeyecek.

Yetkililer, öğretmenlerin başvuru sürecini son güne bırakmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAYACAK?

Herhangi bir atama işlemine bağlı olarak kararnamesi hazırlanmış ancak sonuçlandırılmamış öğretmenler başvuru yapamayacak.

Ayrıca, Bakanlık dışında farklı kurumlarda görevlendirilen öğretmenler de görevlendirmeleri sona ermeden başvuru hakkı elde edemeyecek.

ATAMALARDA ÖNCELİK NASIL BELİRLENECEK?

Atamalarda temel kriter hizmet puanı üstünlüğü olacak. Puan eşitliği durumunda ise:

  • Öğretmenlik süresi fazla olanlara
  • Mesleğe daha önce başlayanlara

öncelik tanınacak. Eşitlik bozulmazsa atama bilgisayar kurası ile belirlenecek.

SIRA ATAMALARI AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK

Sıra sistemi kapsamında yapılacak atamalar belirli tarihlerde gerçekleştirilecek. Süreçteki önemli tarihler şöyle:

  • İlk sıra ataması: 3 Temmuz 2026
  • İkinci sıra ataması: 13 Ağustos 2026

Bu tarihlere kadar oluşan boş kadrolar, sıradaki öğretmenler için değerlendirilecek.

ATAMA SONRASI İPTAL YOK

Yer değiştirme sürecinde yapılan atamalar, herhangi bir gerekçeyle iptal edilmeyecek. Bu nedenle öğretmenlerin tercihlerini yaparken dikkatli olmaları gerekiyor.

İl içi yer değişikliği tamamlandıktan sonra, aynı dönem içinde farklı bir isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu da yapılamayacak.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin