Trump: 19 Şubat'ta Gazze Barış Kurulu üyeleriyle bir araya geleceğim
ABD Başkanı Trump, Gazze Barış Kurulu’nun büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, 19 Şubat’ta başkent Washington DC’deki Donald J. Trump Barış Enstitüsü'nde Gazze Barış Kurulu üyeleriyle bir araya geleceğini açıkladı. ABD Başkanı Gazze'deki insani yardım ve yeniden inşa çalışmaları için 5 milyar dolardan fazla bağışta bulunduklarını da aktardı.
ABD Başkanı Trump "19 Şubat'ta Gazze Kurulu üyeleriyle bir araya geleceğim. Üyeler yeniden inşa için 5 milyar dolardan fazla kaynak ayırdı." dedi.
ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Barış Kurulu'nun çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Gazze için kurulan Barış Kurulu'nun, bölgenin yeniden yapılandırılmasında hayati bir rol oynayacağını ifade eden Trump, Kurul'a şu ana dek çok sayıda ülkenin resmen katıldığını belirtti.
GAZZE'NİN YENİDEN İNŞASINDA 5 MİLYAR DOLAR TOPLANDI
ABD Başkanı, 19 Şubat Perşembe günü Washington'da düzenleyeceği bir törende, Kurul üyesi ülkelerin "Gazze'deki insani yardım ve yeniden inşa çalışmalarına 5 milyar dolardan fazla bağışta bulunduklarını" açıklayacağını ifade etti.
ORTA DOĞU'DA KRİTİK ROL OYNAYACAK
Trump, bu toplantının ardından Gazze için oluşturulan Uluslararası İstikrar Gücü (ISF) ve yerel polis için binlerce personelin göreve başlayacağını duyuracaklarını aktardı.
Açıklamasında, "Hamas, tam olarak ve acil şekilde silahsızlanma taahhüdünü yerine getirmelidir." ifadesini kullanan Trump, Barış Kurulu'nun Orta Doğu barışı için kritik bir rol oynayacağına inandığını kaydetti.