A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
14 Aralık 2025, Pazar
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Küreselcilik defteri kapanıyor mu? Trump’ın ABD’sinde yeni dönem BOZOK ve KAYI-30’dan güç gösterisi: Türkiye SİHA ve mühimmat çeşitliliğinde dünya lideri Napoli topraklarında doğdu dünyaya yayıldı! İtalya’nın sembolü: Pizza Sokak ortasında kanlı dehşet! Neden eşime baktın? dedi canice öldürüldü! Steam kış indirimleri ne zaman başlıyor? İşte başlangıç ve bitiş tarihi 150 bin TL’nin 1 aylık mevduat getirisi ne kadar? Ziraat, Garanti, TEB... Vitamin D ve kalsiyumu birlikte alırsanız kemiklerinizde ne olur? New York Times’ın İstanbul depremi makalesine Üşümezsoy’dan sert tepki!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri "Fetih kutlamasını her yıl yapacağız"

"Fetih kutlamasını her yıl yapacağız"

Giriş: 04.06.2015 00:00 Güncelleme: 04.06.2015 18:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Mayıs’ta İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünü, Yenikapı'da surların önünde 2 milyona yakın vatandaşla kutladıklarını hatırlatarak, bu coşkudan birilerinin rahatsız olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan MİT'in yaptığı bir operasyona paralelle iş tutarak dünyaya göstermenin gayretine girişildiğini belirterek, "Bu casusluktur, ajanlıktır. Yargıya suç duyurusunda bulunduk, gereği yapılacaktır. Bunlar dünyadaki ağababalarına gidiyorlar. Nereye gidiyorsanız gidin. Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öğle saatlerinde özel uçak 'ANA' ile Sivas'a geldi. Erdoğan'ı Nuri Demirağ Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Erdoğan, havaalanından kent meydanına gelirken yol üzerindeki vatandaşlara ve çocuklara satranç takımı ile oyuncak dağıttı. Erdoğan daha sonra basına kapalı olarak 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ı makamında ziyaret etti. Erdoğan ardından yağmur yağışı altında Cumhuriyet Meydanı'na gelerek Sivas halkına hitap etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sivas'ın yüzde 70 oranında destek ile kendilerini güvenini ortaya koyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Manda heveslilerini, tek parti özlemiyle yanıp tutuşanları, milleti bölmenin ülkeyi parçalamanın hesabını yapan üst aklı bir kez daha mağlup etmek için pazar günü milletimizi sandığa davet ediyoruz. Sivas 7 Haziran'da sözünü sandıkta söylemeye hazır mı? Sivas üst aklın aklını başından almaya var mı? Türkiye'yi yeni Anayasası'na kavuşturmaya hazır mı? Sivas Başkanlık sistemine var mı. 3 gün. Ona göre. Durmak yok" dedi.

HER SEÇİM YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI


İstanbul Valiliği ve İBB'nin birlikte yaptığı fetih programını birilerinin hazmedemediğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Yaptığı bu kutlamayı hazmedemediler. Biz bu kutlamayı her yıl yapacağız. İstanbul'un fethi sıradan bir fetih değil. Bundan birileri rahatsız oluyor. Zannediyor musunuz Bizans dünde kaldı. Bugün de Bizans'ın kalıntıları var. Ama biz onlara rağmen, yürüyoruz, onlara rağmen yürüyeceğiz. Rahatsız oldular. Dediler ki, 'Türk yıldızlarının orada ne işi vardı' dediler? Türk yıldızları Cumhurbaşkanının daveti ile oraya gelmiştir. Belki de ilk defa 1.5 - 2 milyon insanın huzurunda bu gösteriler yapılmış ve milletimiz o gün bir başka özgüven kazanmıştır. Silahlı kuvvetlerimize teşekkür edeceğine, nasıl olur diyorlar. Sen daha Cumhurbaşkanlığı makamının ne olduğunu bilmiyorsun. Bu memlekette her seçim bir bakıma kurtuluş savaşıdır. DP'nin iktidara geldiği seçimleri bu millet kurtuluş günü olarak ilan etmiştir. Arkasından 27 Mayıs darbesi geldi. 70'lerin kara günlerine şahit olduk. Rahmetli Özal'lı bir parça nefes alan bu millet, 90'lı yıllarda yeniden krize boğuldu. Milletimiz bu koalisyon dönemini 2002'de bizimle sona erdirdi. Biz kimden almıştık DSP, MHP, ANAP'tan almıştık. Kaç yıllığına millet vermişti. 5 yıllık. 3.5 yıl kaçıp niye kaçıp gittiler. Niye yürütemediler. Çünkü Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli depreminin altında kaldılar. Yürütemediler. Bunlara zaten 5 koyun ver kaybeder gelirler. Senin yapacağın iş değil bu iş. 25 bankayı batırdınız, 50 milyar dolar yük bıraktınız. Bunları biz hallettik. IMF'ye bunlar borçlandı, 23.5 milyar dolar biz ödedik. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi. Hani milliyetçiydiniz. Şimdi 122 milyar dolar var kasada. Milliyetçi biziz. Biz öyle kafatası milliyetçisi değiliz. Biz milletini seven milliyetçiyiz. Farkımız bu. Pazar günü bir seçim. Bunun arifesindeyiz. Yine bir kurtuluş savaşının içindeyiz. Biz yeni Türkiye'nin inşası için canla başla çalışırken karşımızda bir eski Türkiye koalisyonu var. Musluklardan kan akıtan parti ile milliyetçi olduğunu iddia eden parti kol kola girdi, yerini aldı.

BUNLAR DAĞDAN YÖNETİLİYOR

Batman'da pankart açıyorlar. 'Barajı aşamazsak meskenimiz dağlardır' diyorlar. Çünkü bunlar dağdan yönetiliyor. Bunlar silahı bırakmadılar. O eş başkanlardan biri sokağa davet etmedi mi? 50 kişi öldü. Ölenler Kürt, öldürülenler Kürt. Bunlar nasıl oluyor da benim Kürt kardeşimin temsilcisi oluyor. Mesele bu. Şimdi aydın geçinen 200 kişi bildiri yayınlamış. Bunlar aydın değil karanlık karanlık. 50 kişinin ölümüne neden olan bu zihniyete destek verenler nasıl oluyor da aydın oluyor. Bu ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere destek verenler nasıl olur da aydın olur."

ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUMUZ YOK

90 siyasi partinin olduğu bir ülkede kendisini diktatörlük ile suçlayanlar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bunların iftira ve meşhur komünist rejimlerin kalıntıları olduğunu belirtti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi, HDP'yi meclise girmesi için çalıştığını iddia eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Biz analar ağlamasın diye çözüm sürecini yürütürken bize demediklerini bırakmayanlar şimdi gidip anaları ağlatanların kendileriyle al takke ver külah birlikte yol yürüyorlar. Hayatta bir araya gelebilecekleri düşünülmeyenler şimdi bir araya geliyor. Paralel yapı denen ihanet şebekesi Suriye'ye gönderdiğimiz yardımlar için bize dünyaya düşman ilan ederken desteği bunlardan alıyor. Bir gazete utanmadan diyor ki, 'İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan' diyor. Var veya yok koyalım bir kenara. Sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki bu ülkede MİT'in yaptığı bir operasyona paralelle iş tutarak dünyaya göstermenin gayretine giriyorsun. Bu casusluktur, ajanlıktır. Yargıya suç duyurusunda bulunduk, gereği yapılacaktır. Bunlar dünyadaki ağababalarına gidiyorlar. Nereye gidiyorsanız gidin. Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur. Bölücü örgüt insanların kanını döküyor, canını alıyor. Bunlar oradaki sigara izmaritlerinin reklamını yapıyor. Van'da belediyenin billboardlarından musluktan kan akıyor. Bunlar kandan besleniyor. Neymiş ağaç kesmiyorlarmış. Takır takır insanları katlediyor bunlar. Ana muhalefet derseniz ne yaptığını bilmez halde kendini bırakmış öbürleri için çalışıyor."

'PAZAR GÜNÜ SANDIKLARI PATLATIYOR MUYUZ'


TRT'de katıldığı canlı yayında altın klozet ile ilgili CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrıyı hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bunların yalan karakterleri haline geldi. Kılıçdaroğlu yatıyor kalkıyor altın klozet. Ne dedim yayında. 'Gel gez bak. Bir tane altın klozet kapağı olan varsa ben bu makamı bırakacağım. Sen ispat edemezsen CHP'nin başından ayrılmaya var mısın' dedim. Gidemez. Akşam bir yalan sabah bir yalan. Baykal'ı da böyle aldatmadı mı? Gazetecilere önce 'aday değilim' dedi. Adam CD'den, kasetten gelmiş bir genel başkan. Kars'taydım. Kars'a gitmiş 'Et Balık Kurumunu, Et Süt Kurumuna dönüştüreceğim' diyor. Ben Başbakanlığım dönemimde burayı et süt kurumuna dönüştürdüm zaten. Şu anda et süt kurumu olarak çalışıyor. Yalancıdan siyasetçi olmaz. Çıkmış bir diğeri de diyor ki, Bahçeli, 'harçları kaldıracağım' diyor. Harçları ben Başbakanlığım dönemimde kaldırdım zaten. Ne olursa olsun Pazar günü ben inanıyorum ki eski Türkiye koalisyonunun bittiği gün olacaktır. Pazar günü sandıkları patlatıyor muyuz. Pazar günü Türkiye'nin tamamıyla birlikte rekor bir katılımla sandıklara sahip çıkıyor muyuz. Sivas'ı bugün İnşallah bu heyecanınız pazara kadar değil mezara kadar sürecek."

'İMAM HATİPTE HANGİ DERSLERİN OKUTULDUĞUNU BİLMİYORLAR'

Muhalefetin siyaset anlayışını düşmanlık olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Milletin aleyhine ne varsa onun yanında yer alıyorlar. Kurtuluş savaşında olduğu gibi düşman ülkeye girse ve dese ki 'Erdoğan'ı düşürmek içim geldim' inanın onları ellerinde çiçeklerle karşılarlar. Millet ne istiyorsa onun karşısında yer alıyorlar. Millet dinine, Diyanet'ine sahip çıkıyor. Bunlar ne diyor 'din derslerini yasaklayacağız' diyor. Diyanet'i kaldıracağız diyor terör örgütünün arkasında olduğu parti. Dinsiz bir millet yaşayabilir mi? İmam hatipleri kapatmanın hesabını yapıyorlar. Kılıçdaroğlu önce kapatacağız diyor. Kayseri'ye gidiyor 'ben öyle bir şey demedim' diyor. Ne dedin? 1+8+3 dedim diyor. Bu imam hatiplerin orta kısmını kapatmak demek. Ben imam hatip mezunuyum. 4 çocuğumun 4'ü de imam hatip mezunu. Ben dertliyim. Benim yavrularım bu ülkede üniversite okuyamadı. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Niye başörtülü oldukları için. Diğer ülkelerin liderleri bana soruyordu. Sizin ülkeniz Müslüman değil mi diye. Bunlarla zaman zaman konuşurdum. İmam hatipte hangi derslerin olduğunu bile bilmiyorlar. Danıştay bir karar daha açıkladı. Düz liselerde de başörtülü olarak okumanın önünü açtı. Düz liselerde de Kuran-ı Kerim serbest mi? Şimdi HSYK bir karar açıkladı. 'Yargıda başörtülü olarak görev yapabilirsiniz'. Ey Allah'ım sen nelere kadirsin. Nereden nerelere geldik. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste."

BUNLAR TÜRKEŞ'E DE İHANET EDİYORLAR

Ana muhalefet lideri kürsüden ezan okuyan hocaya hakaret ettiğini belirten Erdoğan şöyle dedi:

"HDP'nin başındaki bile ezan okunurken sustu be. Nerelerden nerelere geldik. HDP'nin başındaki Taksim'i Kabe olarak gösteriyor. Bir zamanda CHP'nin fikir babaları 'Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter' diyorlardı. Bizim Kabemiz Mekke'de. Bunlar Gezi olaylarında duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' yazıyorlardı. Bizans'ın kadınları Fatih'i surların önünde 'Başımızda Bizans külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz dediler. Biz Yeni Türkiye'yi inşa edelim derken bunlar bize Menderes'in, Mursi'nin idamını hatırlatıyor. Dün mandayı, himayeyi savunanlarla bugün o manşetlerden medet umanlar arasında fark var mı? Biz Türkiye'nin güçlendirmenin zenginleştirmenin çabası içindeyiz. Bunlar bir kriz çıksa da Türkiye batsa havasında. Biz yeni anayasa diyoruz onlar darbe anayasasını savunuyor. Biz Başkanlık sistemi değil, ülkemizin 70 yılının 40 yılını heba eden mevcut koalisyon sistemini istiyor. MHP'ye gönül verenlere sesleniyorum. Bunlar Türkeş'e de ihanet ediyorlar. Türkeş Başkanlık sistemini olmazsa olmaz bir şart olarak '9 Işık' adlı eserinde yazıyor. Pensilvanya, Kandil, Gezi, Ermeni diasporası birleşmiş milliyetçi iddiasındaki partiyi de peşlerine takmış eski Türkiye koalisyonuna devam ediyor. Biz ne düşünüyorsak onu söylüyoruz. Ne söylüyorsak onu yaşıyoruz."

ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ


Diğerlerinin birinin Türkçe ezan diğerinin Kürtçe ezan dediğini ve kendilerinin 'Aslıyla ezan' dediklerini hatırlatan Erdoğan şunları dile getirdi:

"Ey aydın geçinenler bu bayrağımıza alternatif bayrak çıkaranlarla beraber misiniz? Yoksa bayrağımızla beraber misiniz? Bunu da söyleyin de bu millet sizin ne olduğunuzu, nerede durduğunuzu görsün. Devlet içinde devlet olur mu? Çıkmış işte paralel devlet. Böyle şey olur mu? Hoca efendi diye geçinen adama sormak lazım. İnzivaya çekilmen gereken yer ABD mi? Mekke varken Medine varken. Fakat üst akıl böyle emretti. Oradan ülkeye sirayet etmek. Küçük imamlar vardı il il. Onlar da mihrabı terk etti. Onlar da kaçıyor. İnlerine girdik şimdi kovalıyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Sandıklar patlayacak. Tamam? Hazır mıyız?"

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte alanı dolduranlara satranç takımı attı. Erdoğan sahneye aldırdığı 2 küçük kız çocuğuyla da yakından ilgilendi. Ardından Sivas Valiliği'ni ziyaret etti.
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Küreselcilik defteri kapanıyor mu? Trump’ın ABD’sinde yeni dönem
Mehmet Akif Ersoy’un tutuklandığı soruşturmada gelişme! Gizli mekan Kütüphaneye narkotik baskını
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Steam kış indirimleri ne zaman başlıyor? İşte başlangıç ve bitiş tarihi
  • Vitamin D ve kalsiyumu birlikte alırsanız kemiklerinizde ne olur?
  • Zemheri ayı nedir, kaç gün sürer? İşte 2025-2026 Zemheri başlangıç ve bitiş tarihi
  • Türkiye’nin en nadir bebek isimleri: Sadece bir kişide var! İşte TÜİK'in o listesi
  • İŞKUR İspanya ağır vasıta şoför başvuru ekranı açıldı mı? Kimler başvurabilecek?
  • Google 67 akımı nedir, ekran neden sallanıyor? 6-7 akımı ne anlama geliyor?
  • Memur maaşları ocakta ne kadar olacak? Zamlı tablo ortaya çıktı: Polis, doktor...
  • Kar, yağmur, sis… Meteoroloji yeni haftayı açıkladı: Hangi iller risk altında?
  • ÖGG 94. Yenileme sınavı bugün saat kaçta? Özel Güvenlik sınav kaç soru, kaç dakika?
  • 15 dakika yeter! Kışın çamaşırları anında kurutan o yöntem: Tek bir malzeme
  • Ocak temizliğine son veren ipucu! Tencereye attığınızda taşma duracak
  • Osimhen Afrika Kupası’na gidecek mi? Süper Lig’den Afrika Kupası’na kimler katılacak?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS