A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
30 Aralık 2025, Salı
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Daha uzun yaşamak için bunu yapın! Uzmanlar açıkladı: O saate dikkat İnek Şaban ne zaman, nerede çekildi? İnek Şaban filmi konusu ve oyuncuları Tarım ve Orman Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları neler? NBA All-Star oylaması ne zaman bitecek? Alperen Şengün kaçıncı sırada? 31 Aralık ve 1 Ocak’ta köprü ve yollar ücretsiz mi? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz… Yargıtay’dan Narin Güran cinayetine onama! Cinayet sanıklar tarafından işlendi O saatten sonra ağzınıza lokma almayın: Daha iyi uyku için gece tüketilebilecek en sağlıklı atıştırmalıklar Tek konserle gelen şöhret: Tuba Ünsal bakın nasıl ünlü olmuş!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Yazarlardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Yazarlardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Giriş: 13.03.2015 00:00 Güncelleme: 13.03.2015 14:04

"Diliniz Kaba Vicdanınız Taş" başlıklı köşe yazısı yazan 16 gazeteci, grup toplantısındaki konuşmasında kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

''Diliniz Kaba Vicdanınız Taş'' başlıklı köşe yazısı yazan 16 gazeteci, grup toplantısındaki konuşmasında kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Köşe yazarları Kemal Öztürk, Saadet Oruç, Kenan Alpay, Abdulhamit Güler ve Merve Şebnem Oruç, avukatları ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gelerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verdi.

Avukat Cihat Gökdemir tarafından savcılığa sunulan dilekçede, müvekkiller Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Yasin Aktay, Cemile Bayraktar, Merve Şebnem Oruç, Murat Çiçek, Esra Elönü, Halime Kökçe, Kemal Öztürk, Mahmut Övür, Ersoy Dede, Abdulkadir Selvi, Abdulhamit Güler, Kenan Alpay, Fuat Uğur ve Saadet Oruç'un gazetelerindeki köşelerinde, ''Diliniz Kaba Vicdanınız Taş'' başlıklı yazı kaleme aldıkları hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu'nun bu konuya değindiği 10 Mart'taki grup toplantısında, eleştiri sınırını fazlasıyla aşarak yazarlara hakaret ettiği belirtilen dilekçede, hakaretler nedeniyle müvekkillerin onur, şeref ve saygınlıklarının zarar gördüğü aktarıldı.

Dilekçede, köşe yazılarının, toplumsal ve gündemdeki bir konuyu eleştirel bir dille değerlendirmekten öteye geçmeyen ve tamamıyla gazeteciliğin gerektirdiği kriterlere uygun şekilde kaleme alındığı kaydedildi.

Köşe yazılarının, gerek içerikleri açısından gerekse de toplumda yankı bulması amacıyla mağduriyete verilen bir tepki olarak ''aynı başlıkla'' yazılmasının hukuka aykırı yönünün bulunmadığı belirtilen dilekçede, ''Kemal Kılıçdaroğlu, fikir özgürlüğüne tahammülsüzlük göstererek eleştiri sınırını fazlasıyla aşan ifadelerle müvekkilleri 'yalanların temsilcisi' olarak tanımlayarak ağır hakaretlerde bulunmuştur'' denildi.

Dilekçede, söz konusu konuşmanın topluluk önünde yapılması sonrasında sözlerin toplumda dikkati çekecek nitelikte olması nedeniyle yazılı ve görsel medyada yoğun şekilde yer alarak aleniyet unsurunun oluştuğu belirtilerek, Kılıçdaroğlu hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak, kamu davasının açılması talep edildi.

"ÖZEL BİR YERDEN TALİMAT ALMADIK"


Adliye çıkışında köşe yazarları adına konuşan Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Kemal Öztürk, bir süre önce Kabataş olayının yeniden bahane edilerek, 4 kadın yazar arkadaşının sosyal medyada, kamuoyunda, gazete köşelerinde ve manşetlerinde linç edilmelerini protesto etmek amacıyla bir grup yazar olarak aynı başlıkta makale kaleme aldıklarını anlattı.

Özel bir organizasyona gitmediklerini, özel bir yerden talimat da almadıklarını vurgulayan Öztürk, kadın gazetecilere yapılan edepten ve adaptan yoksun linci protesto etmek için bu yazıyı yazdıklarını kaydetti.

Öztürk, "Düşünün ki, kadın gazetecilerimizi, çok özür dileyerek söylüyorum, 'pornografik' afişlere, fotomontajla resimlerini koyup, bütün sosyal medyada, gazetede yayan, makale konusu yapan, evlerinin krokisini yayınlayan, arkadaşlarımızın evlerinin adreslerini yayınlayan bir zihniyettir bu. Protesto ettiğimiz şey budur" diye konuştu.

"GAZETECİLERİN MUHATAPLARI GAZETECİLERDİR"

Köşe yazarlarının "tacize uğradığını söyleyen bir kadının fikirlerini köşelerine taşıdığını" anlatan Öztürk, kamuoyunda yapılan bu linci protesto ettikleri yazılarının, başka köşe yazarları tarafından eleştirildiğini, televizyon tartışmalarında konu olduğunu ve bunların hepsini makul karşıladıklarını ifade etti.

Gazeteci Kemal Öztürk, şu görüşleri dile getirdi:

"Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, grup konuşmasında, bu ortak başlıkla yazı yazan gazetecileri, vicdan, din, namus, ahlak, kitap sorgusuna tutuyor. 'Sizlerde bu var mı' diye hakaret ediyor. Gazetecilerin fikrini ve düşüncesini açıklamayı adeta bastıran, yok eden bir siyasi tartışma içine girmiş olduk. Siyasetçilerin muhatapları siyasetçidir, gazetecilerin muhatapları gazetecidir. Biz gazetecilerle muhatap olmaya alıştık ama bir anamuhalefet partisi liderinin hakaretine maruz kalmayı asla kabul etmeyiz. Bugün eski Türkiye'nin refleksleriyle hareket eden insanların 'Hakaret ettim, yanımda kar kalsın', 'Linç ettim, yanımda kar kalsın', 'Siyasi olarak baskı yaptım, yanımda kar kalsın' dönemi de bitmiştir. Burada temsilci olarak geldiğimiz ama sayıları 100'ü aşkın gazeteci arkadaşımız adına bu linci ve siyasi karalamayı, hakareti de kabul etmediğimizi belirtmek isteriz. Türkiye'de ilk defa anamuhalefet hakkında suç duyurusunda bulunuyor gazeteciler, sanırım ilk defa anamuhalefet partisi muhalefetteyken gazetecilerle mahkemelik de oluyor. Bu da ancak Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapabileceği bir şeydi ve bunu da başarmış oldu"

"FİKİRLERİMİZİ ÖZGÜRCE YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kemal Öztürk, fikirlerini özgürce köşelerinde yazmaya, televizyonlarda konuşmaya devam edeceklerini ifade ederek, hiçbir şekilde hakaret etmeden, hiç kimseye Kılıçdaroğlu'nun hitap ettiği şekilde hitap etmeden, gazetecilik faaliyetlerini sürdüreceklerini anlattı.

Öztürk, "Burada altını çizmek istediğimiz bir diğer konu da gazetecilere bu denli hakaret eden bir siyasi figür olmasına rağmen basın meslek örgütlerimizin hiçbir şekilde buna ses çıkarmamasıdır. Bundan dolayı da meslektaşlarımıza teessüflerimizi bildiriyoruz. Hiç kimse hakaret ederek yanına kar kalacağını düşünmesin. Biz adalete ve hukuka güveniyoruz. Umuyorum seviyeli ve düzeyli bir tartışmayla seçime gideriz. Bunların bir seçim tartışması olduğunu da görüyoruz ama basın özgürlüğünün seçim malzemesi yapılmasını doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
EMİNEVİM REKLAM
D&R
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Daha uzun yaşamak için bunu yapın! Uzmanlar açıkladı: O saate dikkat
  • İnek Şaban ne zaman, nerede çekildi? İnek Şaban filmi konusu ve oyuncuları
  • Tarım ve Orman Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları neler?
  • NBA All-Star oylaması ne zaman bitecek? Alperen Şengün kaçıncı sırada?
  • 31 Aralık ve 1 Ocak’ta köprü ve yollar ücretsiz mi? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz…
  • O saatten sonra ağzınıza lokma almayın: Daha iyi uyku için gece tüketilebilecek en sağlıklı atıştırmalıklar
  • Süper Kupa finali ne zaman? Süper Kupa yarı final maçları nerede, saat kaçta oynanacak?
  • Yılbaşında ve 31 Aralık'ta kamu ve özel kurumlar çalışıyor mu? Hastane, borsa, AVM...
  • Yağış sonrası barajlar ne kadar doldu? İstanbul, Ankara, Bursa su seviyesi raporu
  • YSK 135 personel alımı: Kimler başvurabilir? Zabıt katibi, şoför, hizmetli
  • 31 Aralık ve 1 Ocak'ta bankalar çalışıyor mu? Özel ve kamu bankaları son durum ne?
  • Yeni yıl kutlama mesajları 2026: Kurumsal, samimi, anlamlı ve dualı yeni yıl sözleri
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS