Hava sıcaklıklarının, kuzey kesimler ile kıyı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise normaller civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği, Akdeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı öngörülüyor.
Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, A Haber canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, Türkiye genelinde yağışlı sistemin etkisini kaybettiğini söyledi. Tek'e göre İstanbul'da birkaç gün önce görülen yağışlı hava doğuya kaydı ve kısa vadede kent genelinde yağış beklenmiyor.
EN YAKIN YAĞIŞ PAZAR GÜNÜ
Adil Tek, yakın vadede İstanbul için en yakın yağış ihtimalinin hafta sonu olduğunu belirtti. Pazar günü Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkili olmasının beklendiğini ifade eden Tek, bu sistemin 22-23 Aralık sonrasında da art arda yeni yağışlar getirebileceğini söyledi. Ancak söz konusu yağışların sıcaklıkları ciddi şekilde düşürmeyeceğinin altını çizdi.
BARAJLAR İÇİN KISA VADEDE ENDİŞE YOK
Yağışların kesilmesiyle birlikte barajlardaki düşüşün birkaç gün daha sürebileceğini dile getiren Tek, 20 Aralık sonrasında seviyelerin daha dengeli bir seyir izleyebileceğini aktardı. Önümüzdeki 25 ila 50 günlük süreçte İstanbul'un mevcut su kaynaklarını yönetebilecek durumda olduğunu belirten Tek, Ocak ve Şubat aylarında yeni yağışların da beklendiğini söyledi. Aralık ayının genel olarak kurak geçtiğini vurgulayan Tek, ay sonuna doğru beklenen yağışlarla birlikte uzun yıllar ortalamasının yaklaşık dörtte üçüne ulaşılabileceğini ifade etti.