Çay nasıl demlenir? İşte “Çay Demleme Şampiyonu”ndan püf noktaları
Milli içeceğimiz çay en iyi nasıl demlenir? Püf noktaları neler? Çay Demleme Şampiyonu Gülhanım Delihasan çay demlemenin şifrelerini verdi. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında detayları anlattı.

ÇAY NASIL DEMLENMELİ?
Acar, "Biz her zaman suyun içine çayı atıp genelde o şekilde kaynatıyoruz ama ne yazık ki yanlış bu demleme yöntemi. bizim normal bildiğimiz su 100 derecede kaynar, kaynamış bir suyu alıp üzerine atacağımız tohumları ekleyerek 3-5 dakika beklemek en doğru demleme yöntemidir." şeklinde konuştu.

Peki sallama çay mı yok demleme mi?

Acar, konuyla ilgili "Biz her zaman demleme çayı öneriyoruz. Daha sağlıklı tohuma ulaşabilmek demleme çayda daha mümkün." dedi.

ÇAY DEMLENİRKEN YIKANMALI MI? İŞTE LEZZETLİ BİR ÇAYIN PÜF NOKTALARI
Sabah kalvaltılarından akşam yemeklerine birçok sofrada bize siyah çay eşlik ediyor.

Kararında tüketildiğinde adeta bir şifa deposu. Ülkemizde çay tüketimi ise kişi başı 4 kg'ı buluyor.