Dünya Kupası'nda favoriler eleniyor

2018 FIFA Dünya Kupası'nın sona eren son 16 turu aşamasında birçok farklı istatistik ve sürprizler yaşandı.Turnuvanın favori ekiplerinden İspanya, Portekiz ve Arjantin rakiplerine yenilerek adlarını çeyrek finale yazdıramadı. Arjantin'in elenmesinin ardından yıldız futbolcu milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı

Giriş Tarihi: 05.07.2018 09:33 Güncelleme Tarihi: 06.07.2018 21:48
Dünya Kupası'nda favoriler eleniyor

BELÇİKA'DAN TARİHİ GERİ DÖNÜŞ

Kadrosunda Eden Hazard, Romelu Lukaku ve Kevin De Bruyne gibi önemli yıldızları barındıran Belçika ise son 16 turunda Japonya karşısında tarihi bir geri dönüşe imza atarak çeyrek final vizesi aldı.

G Grubu'nda Panama, Tunus ve İngiltere'yi mağlup ederek 9 puanla zorlanmadan son 16 turuna kalan Belçika, Japonya karşısında ikinci yarıda 2-0 geriye düşmesine rağmen 69. dakikada Vertonghen, 74. dakikada Fellaini ve 90+4'üncü dakikada Chadli'nin kaydettiği gollerle sahadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Bu galibiyetle Belçika, 1970'de İngiltere'ye karşı bunu başaran Batı Almanya'dan beri Dünya Kupası'ndaki bir eleme maçında 2 fark geriden gelerek kazanan ilk takım oldu.

FAVORİLER ZORLANDI

Son 16 turunun favori takımları Hırvatistan ve İngiltere, rakipleri karşısında zorlanmasına rağmen penaltı atışları sonunda son 8 takım arasına adını yazdırabildi. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşmalarda penaltılar sonunda Hırvatistan Danimarka'yı 3-2, İngiltere ise Kolombiya'yı 4-3'le geçti.

Dünya Kupası tarihinde daha önce üç maçı penaltılara giden ve tümünde sahadan yenilgiyle ayrılan İngiltere, bu şanssızlığını ilk kez Kolombiya karşısında kırdı.

BREZİLYA GOL REKORU KIRDI

E Grubu'nda İsviçre ile 1-1 berabere kalırken, Kosta Rika'yı ve Sırbistan'ı 2-0 mağlup ederek 7 puanla lider unvanıyla son 16 turuna kalan Brezilya, zorlanmadan çeyrek finale adını yazdırdı.

Son 16 turunda Meksika'yı da 2-0 yenen turnuvanın favorilerinden Brezilya, Dünya Kupası tarihinde üst üste 6. kez çeyrek finale çıkarken, organizasyon tarihinin en golcü takımı unvanının da sahibi oldu.

Son galibiyetle Dünya Kupası tarihinde 228 kez fileleri havalandıran Brezilya, 226 gollü Almanya'yı geride bırakarak bu unvanı elde etti.

PENALTI SAYISI 28'E YÜKSELDİ

İlk kez uygulan Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının yardımıyla henüz grup aşamasında turnuva tarihinin en yüksek penaltı sayısına ulaşılan turnuvada, son 16 turunda hakemler 4 kez penaltı düdüğünü çaldı.

Son 16 turunda Fransa'dan Diego Griezmann, Rusya'dan Artem Dzyuba ve İngiltere'den Harry Kane penaltı atışlarını golle sonuçlandırırken, Hırvatistan'dan Luka Modric ise penaltıdan faydalanamadı.

Dünya Kupası'ndaki toplam penaltı sayısı 28'e yükselirken, bunların 21'i golle sonuçlandı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.