Dünya Kupası'nda favoriler eleniyor

2018 FIFA Dünya Kupası'nın sona eren son 16 turu aşamasında birçok farklı istatistik ve sürprizler yaşandı.Turnuvanın favori ekiplerinden İspanya, Portekiz ve Arjantin rakiplerine yenilerek adlarını çeyrek finale yazdıramadı. Arjantin'in elenmesinin ardından yıldız futbolcu milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı

Giriş Tarihi: 05.07.2018 09:33 Güncelleme Tarihi: 06.07.2018 21:48
Dünya Kupası'nda favoriler eleniyor

​INİESTA VEDA ETTİ

İspanya'nın efsane orta saha oyuncuları arasında yer alan Iniesta ise turnuvadan elenmelerinin ardından milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

Altyapısından yetiştiği ve 32 kupa kazandığı Barcelona'dan 2017-2018 sezonu sonunda ayrılarak Japon ekibi Vissel Kobe'ye giden 34 yaşındaki Iniesta, Rusya karşılaşması sonunda yaptığı açıklamada, son milli maçına çıktığını belirterek, "Sanırım kariyerimin en kötü günü. Bazen sonlar, hayal ettiğiniz gibi olmuyor." ifadelerini kullandı.

2008'de milli formayla Avrupa şampiyonluğu yaşayan İspanyol yıldız, 2010 FIFA Dünya Kupası finalinde ise tarihe geçti. Normal sürenin 0-0 tamamlanmasıyla uzatmaya giden maçın 116. dakikasında Hollanda filelerini havalandıran Iniesta, İspanya'nın tarihindeki ilk Dünya Kupası'nı kazanmasında başrolü oynadı.

136 milli maçta görev alan ve 13 gole imza atan Iniesta, İspanya'nın bir kez daha Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandığı 2012'de UEFA'nın verdiği Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü'nü de aldı.

RONALDO'LU PORTEKİZ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak dikkati çeken Portekiz Milli Takımı ise son 16 turunda Uruguay'a elenerek taraftarını üzdü.

B Grubu'nu 5 puanla İspanya'nın ardından averaj farkıyla ikinci sırada tamamlayan Portekiz, son 16 turunda ise Uruguay'a 2-1 kaybederek çeyrek finale kalamadı.

Grup maçlarında attığı gollerle takımının son 16 turuna kalmasında başrolü oynayan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise Uruguay karşısında etkisiz bir performans gösterdi ve turnuvayı 4 golle tamamladı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.