Dünya Kupası'nda favoriler eleniyor

2018 FIFA Dünya Kupası'nın sona eren son 16 turu aşamasında birçok farklı istatistik ve sürprizler yaşandı.Turnuvanın favori ekiplerinden İspanya, Portekiz ve Arjantin rakiplerine yenilerek adlarını çeyrek finale yazdıramadı. Arjantin'in elenmesinin ardından yıldız futbolcu milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı

Giriş Tarihi: 05.07.2018 09:33 Güncelleme Tarihi: 06.07.2018 21:48
Dünya Kupası'nda favoriler eleniyor

RUSYA DOLUDİZGİN YOLUNA DEVAM EDİYOR

Rusya ise son yıllardaki en iyi performansına, düzenlediği turnuvada ulaşarak taraftarını mutlu etti.

Sovyetler Birliği döneminde bir Avrupa şampiyonluğu ve iki kez dünya dördüncülüğü elde etmesine rağmen sonraki süreçte düşüşe geçen Rusya, ev sahibi olduğu turnuvada ilkleri yaşadı.

1991 sonrası dönemde Dünya kupalarında grup aşamasını geçemeyen Rusya, bu turnuvada ise A Grubu'nu 2 galibiyetle ikinci sırada tamamlayarak ilk kez son 16 turuna kaldı. Başarılı performansını bu turda da sürdüren ve İspanya'yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Rusya, çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşacak.

4 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

İspanya ile Rusya arasındaki mücadele, farklı bir yönüyle de futbol tarihi açısından ilke imza attı. Uzatmalara giden müsabakanın 97. dakikasında Rusya'da Daler Kuziaev'in yerine oyuna giren Aleksandr Erokhin, takımının değişen 4'üncü oyuncusu oldu. Bu karşılaşma, yeni çıkan "4. oyuncu değişikliği hakkı" kuralının kullanıldığı ilk Dünya Kupası maçı olarak kayıtlara geçti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.