Türkiye'de öyle bir il var ki toprakları 4 bölgede yer alıyor! İşte bilmediğiniz gerçek
Türkiye'deki 81 ilin kendine has özellikleri bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise 81 il arasında 4 bölgede toprağı olan tek yer. Bazı iller de lezzetleri ile meşhur. İşte Müge Anlı'nın geçtiğimiz yaz sunduğu Güven Bana programında da çıkan '4 bölgede toprağı bulunan il hangisidir?' sorusunun cevabı.
KOCAELİ
Yahni, Kavurma, Tavuklu Keşkek, Çiğceli Kavurma - Sebze Yemekleri: Mantar Yemeği, Ebe Gümeci, Mancar Yemeği, ev Makarnası, Gözleme, Cızlama (Akıtma), Lokum, Mantar Böreği, ÇiğceliYumurta, Cevizli Börek
KONYA
Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak arası ciğer, Topalak Köfte, Cella, ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme, Tayga, Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası, Peynirli Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Tandır Saç, Su, Sedirler ve Tatar Böreği
KÜTAHYA
Sıkıcık Çorbası, Tekke Çorbası, Tarhana Çorbası, Mantı, Tosunum, Höşmerim, Kaygana, Kapama, Gözleme, Şibit, Dolamber böreği, Cimcik. Sulu saç kavurma, küp kebabı, çevirme kebabı, kuyu kebabı, Gediz göveci, Tavşanlı göveci ve tas kebabı.
MALATYA
Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi, gilgirikli köfte, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, soğan dolması, patlıcan dövmesi.
MANİSA
Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı.