Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A'dan Z'ye basit anlatım

Muharrem ayının gelişiyle birlikte evlerde aşure tencereleri kaynamaya başladı bile! Bereketin ve paylaşmanın simgesi olan aşureyi, bu yıl siz de kendi ellerinizle yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, geleneksel aşure tarifinin malzemeleri ve püf noktaları...

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A'dan Z'ye basit anlatım

Aşure günü yaklaşıyor ve evinizi nefis kokusu saracak bir aşure yapmaya ne dersiniz? Üstelik saatlerce mutfakta vakit geçirmenize gerek yok! Hem pratik hem de lezzetli aşure tarifimizle siz de bu özel günde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte pratik ve en kolay şifa niyetine aşure tarifi...

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Geleneksel Lezzeti Evde Yapmanın Püf Noktaları

Aşure Günü'nün vazgeçilmez lezzeti aşureyi, bu yıl siz de evde kolayca yapabilirsiniz! İşte, geleneksel aşure tarifimiz, malzemeleri ve püf noktalarıyla...

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Aşure Malzemeleri

250 gram buğday

4.5 litre sıcak su

100 gram pirinç

1 adet portakal kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)

1 adet limon kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)

2 adet orta boy elma (soyulmuş, küp doğranmış)

4 yemek kaşığı kuru üzüm

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı nohut

Yarım su bardağı çiğ badem

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 avuç fındık

1 avuç ceviz

10 adet kuru kayısı (doğranmış)

900 gram toz şeker

10 adet karanfil

1 su bardağı su (bir cezvede karanfil ile kaynatmak için)

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Aşure Nasıl Süslenir?

1 adet ayıklanmış nar

Yarım su bardağı toz Antep fıstığı

Yarım su bardağı file Antep fıstığı

5 adet dilimlenmiş kuru incir

2 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı susam

Yarım su bardağı çiğ badem

Yarım su bardağı fındık (kararmaması için servis etmeden hemen önce ekleyin)

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Aşure Nasıl Yapılır?

Hazırlık: Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı suda bekletin.

Buğdayı Haşlama: Buğdayı 3 litre suda, boza kıvamı alana kadar ve iyice yumuşayıp dağılana kadar haşlayın. Gerekirse su ekleyerek kıvamı ayarlayın.

Baklagilleri Haşlama: Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp iyice pişirin. Kabukları çıkarsa ayırın.

Kuru Meyveleri Haşlama: Kuru kayısı ve kuru inciri küp küp doğrayın. Ayrı ayrı 5'er dakika haşlayıp süzün. (Haşlama suyunu aşureye eklemeyin, rengini koyulaştırabilir.)

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Malzemeleri Birleştirme: Haşladığınız tüm malzemeleri birleştirip tencereye alın. Karanfil ekleyin ve koyuluğu boza kıvamına gelene kadar su ekleyin.

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Şekeri Ekleyin: Son olarak, şeker ekleyin ve karıştırarak pişirin. (Şekeri en son eklemek önemlidir, aksi halde baklagiller sertleşebilir.)

Şifa niyetine aşure tarifi 2024 | Pratik ve en kolay aşure yapımı: A’dan Z’ye basit anlatım

Servis: Tanelerin dibe çökmemesi için aşureyi kaselere doldurmadan önce ılımasını bekleyin. Ilık aşureyi kaselere koyup üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.