Nohut çorbası nasıl yapılır? Pratik nohut çorbası tarifi
Farklı şekillerde ve ek malzemeler ile yapılan nohut çorbası tam bir sağlık deposudur. Enerji vermesi ve tok tutma özelliğiyle de bilinen nohut, sindirim sıkıntısı yaşayanların da tüketmesi gereken bir besindir. Peki kolay nohut çorbası nasıl pişirilir?
Sevilen lezzetlerimizden biri olan nohut çorbaya çok yakışır. Nohut çorbasının nasıl yapıldığı ve hatta pratik nohut çorbası tarifi merak edilerek araştırılıyor. Bağırsak sistemine büyük faydaları dokunan nohut çorbasının lezzetli ve kolay yapılan tarifini sizler için derledik. Böylece sağlıklı bir tarif ile lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.
Farklı şekillerde ve ek malzemeler ile yapılan nohut çorbası tam bir sağlık deposudur. Enerji vermesi ve tok tutma özelliğiyle de bilinen nohut, sindirim sıkıntısı yaşayanların da tüketmesi gereken bir besindir. Peki kolay nohut çorbası nasıl pişirilir?
Nohut çorbası, Fatih Sultan Mehmet'in sofrasından başlayarak günümüze kadar sıkça pişirilmiştir. İçerdiği besin öğeleri sayesinde o dönemlerde hekimlikte de kullanılan nohut, çeşitli çorbaların, yemeklerin ve salataların içinde bolca tüketilmiştir.
15. Yüzyılda Şirvani'nin tarifinde bu çorbada bol soğan, yağlı kıyılmış et, mumbar, safran yer almıştır. Ancak günümüze gelen tariflere baktığımızda nohut çorbasının tarçın, nane, tavuk veya et suyu, biraz kimyon konularak pişirildiği görülmektedir. Baklagillerden olan nohudu günümüzde ekmek, yemek, salata, tatlı yapımına ve turşuyu mayalamak için kullanmakta, ayrıca meze olarak da tüketmekteyiz.
İştah açıcı olan nohut, İstanbul'da aynı zamanda tedavi amaçlı da kullanılmıştır. Nohut sirkede bir gün bekletilir sonra öylece bir avuç dolusu tüketilir, tuvalete çıkana kadar başka bir şey yenmezmiş. Böylece bağırsaktaki kurt ve solucanlar temizlenirmiş.