Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

İftar sofraları için alternatif lezzetleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. A Haber muhabiri Figen Koçak bugün de Şef Can Şaşkın'dan iki farklı tarif aldı. Tirit yemeği ve Sahine tatlısı. İşte püf noktaları...

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika arasında pidemiz pişiyor.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

EVDE 10 DAKİKADA HAZIRLANAN KİRDE KEBABI TARİFİ

Oldukça pratik hızlı hazırlanan bir kebap kirde kebabı.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

İsterseniz misafirleriniz için isterseniz de kendiniz için yapın. Peki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Şef Necati Yılmaz, yapılışını tek tek anlattı.

İşte kirde kebabı hazırlanışının püf noktaları;

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Kirde kebabı evde rahatlıkla yapabileceğiniz hem tasarruflu hem lezzetli hem de sunumuyla ala bir yemek.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Malzemeler: 250 gram bonfile (Kuzu eti de kullanılabilir), yarım kapya biber, 1 adet çarliston biber, yarım domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 dal taze kekik, yarım yemek kaşığı tereyağ, 1 arpacık soğan, 1 diş sarımsak, yarım tırnak pide, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı tuz, süzme yoğurt, lavaş ekmeği.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Kirde ekmek anlamına geliyor.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Ben yufka kullandım seyircilerimiz evde bayatlamış ekmekleri varsa onu da kullanabilirler.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Çorba kaşığından biraz daha küçük tereyağ kullanacağım.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

İyi bir tereyağ bu şekilde köpürür.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Altını kapattım bütün lavaşlarımın tereyağına değecek şeklide ıslatıyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Biraz sarımsak katıyoruz. Pul biber ekliyoruz. Yavaşça kenarda beklerken etimizi pişirmeye başlıyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Şerit halde kesiyoruz etleri. Tava yemeği yapacağız. Etin suyunu mümkün olduğu kadar içinde hapsetmek. Onun için de mühürlüyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Sebzeleri katıyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Bir miktar biber salçası katıyoruz. Taze kekik katıyoruz. Sarımsakları da ince doğrayıp katıyoruz. Domatesi de ilave ediyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Tuzla ilgili bir sır vereceğim eğer et pişerken tuzu atarsanız eti sertleştirir o yüzden en son tuzu katarlar.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Sonra sunumuna geçiyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Yoğurdun üzerine lavaşları ve kebabı koyuyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Ev hanımları günlerinin büyük bir çoğunluğunu mutfakta geçiriyor. Hal böyle olunca mutfaktaki pratik bilgiler de oldukça önem taşıyor. Peki nedir bu yöntemler? A Haber muhabiri İslim Çobanoğlu aktardı.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Fikret Usta, yemek yaparken birçok insana yardımcı olacak pratik yöntemleri tek tek anlattı.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

- Çok basit hareketlerle çok güzel işler çıkartabiliyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Örneğin domates. Çok fazla bıçak kullandığımız için parmağımızı kesme ihtimalimiz çok yüksek olabiliyor.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Bunu çok basit iki çatal yardımıyla elimizi kesmeden çok kolay bir şekilde domatesimizi eşit bir şekilde doğrayabiliyoruz.

Mükemmel lezzetiyle yöresel tirit yemeği tarifi ve iftar sofrasında günün tatlısı: Sahine

Domatesin suyunun akmaması için ön taraftan yan olarak kestiğiniz zaman suyu hiçbir zaman akmaz.