Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Koronavirüs pandemisi sürecinde besinlerden en fazla yararı sağlayabilmek için neyi, ne kadar tükettiğimiz kadar nasıl tükettiğimiz de oldukça önem ar ediyor. Uyguladığımız hazırlama, depolama, pişirme gibi işlemlerle besin değerlerini artırabilir ya da azaltabiliriz. Vatandaşlar 'Hangi besinleri pişmiş hangilerini çiğ tüketmeliyiz?' diye merak ediyor. İşte detaylar...

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

SARIMSAK
Sarımsak içeriğindeki 'allicin' maddesi sayesinde antimikrobiyal, antioksidan ve kalp sağlığını koruyucu etki gösterir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Allicin etkisi ezilince daha çok ortaya çıkar, yüksek ısıyla ise kaybolur.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Bu nedenle sarımsaktan en iyi çiğ ve ezilmiş şekilde yararlanılır.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Pişirme işlemi gerekliyse de ezildikten sonra 10 dakika bekletilip pişirilmelidir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

DOMATES
Domateste bulunan antioksidan özellik gösteren likopen pişirildiğinde vücut tarafından kullanılma oranı artıyor.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Bu nedenle domateslerinizi mutlaka pişirerek tüketin.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

BROKOLİ
Brokoli çiğ, düşük ısıda kısa süreli pişirilerek veya buharda haşlanarak tüketilmelidir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Yüksek ısı antikanserojen etki gösteren sülforafan maddesinin azalmasına neden olur.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Bu durum karnabahar, lahana, brokoli ve Brüksel lahanası gibi brassicaceae familyasındaki tüm gıdalar için geçerlidir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

KUŞKONMAZ
Kuşkonmaz mutlaka pişirilerek tüketilmelidir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Çünkü pişirme sayesinde antikanserojen etki gösteren ferulik asit vücut tarafından daha emilebilir hale gelir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

KIRMIZI BİBER
Kırmızı biber yüksek oranda C vitamini içerir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Isıtılınca C vitamini kayıpları meydana geldiğinden çiğ olarak tüketilmelidir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

SOĞAN
Soğan çiğ halde tüketilmesi gereken bir besindir.

Koronavirüsün doğal şifa kaynağı sarımsağı böyle tüketenler dikkat

Çünkü çiğ hali antioksidan ve antikanserojen özellik gösteren sülfürlü bileşiklerden daha zengindir.