İftar sonrası hafif tatlı tarifi! Hem sağlıklı hem pratik...
Ramazan ayında iftar sonrası hafif tatlı ve içecek tercihi önemli. Şef Sahrap Soysal, Ramazan ayında evde kolayca hazırlanacak tarifler verdi. İşte leblebi helvası ve su, limon, pekmez, buz ile hazırlanan ve soğuk çay diyebileceğimiz bir içecek tarifi...
Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.
Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.
Tencerenin başında beklemek istemediğiniz zamanlarda taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.
Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.
Zencefili soymak için kaşık kullanabilirsiniz.