Her gün 1 adet elma yerseniz...
Son yıllarda kanser vakalarındaki artış korkuturken; beslenme düzeninde yapılacak basit değişikliklerle bu ölümcül hastalıktan korunmak mümkün oluyor. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile adeta şifa deposu olan elmanın da kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı etki gösterdiği belirtiliyor.
Medical Park İzmir Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kabuğuyla yenilen elmanın kansere geçit vermediğini ifade ediyor. "Tüketebileceğimiz en sağlıklı besinlerden biri olan elma, zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok hastalıktan koruyucu etkiye sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini ile antioksidan etki gösterir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Elma, antioksidan içeriği en yüksek meyvedir" diyen Fatma Baysal, şu uyarılarda bulunuyor:
İSHALE-KABIZLIĞA ÇARE
C vitaminin büyük çoğunluğu elma kabuğunda bulunduğu için elmanın çok iyi yıkanıp tarım ilacı kalıntılarından arındırıldıktan sonra kabuğuyla beraber tüketilmesinde fayda vardır.
Elma, besinlerin sindirim sistemine hızla ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur.
Elma kabuğunun alt kısmında çözünür posa olan pektin bulunmaktadır. Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır. Yani ishal durumlarında elma kabuğu soyularak tüketilmelidir.