Evde sucuk yapımı nasıl olur?
Sucuğu eviniz de yaparak daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Peki evde sucuk yapımı nasıl olur? Evde bağırsaklı ve bağırsaksız sucuk nasıl yapılır? İyi sucuk için püf noktalar nelerdir?
Giriş Tarihi: 03.10.2018 14:28
Güncelleme Tarihi: 03.10.2018 14:32
Evde sucuk yapımı iki şekilde olur. Sucuğunuzu ister bağırsaklı, isterseniz de bağırsaksız yapabilirsiniz. İşte evde sucuk yapımı hakkında tüm bilgiler...
Evde bağırsaklı sucuk yapımı
Evde sucuk yapımı; büyükbaş hayvanlardan parça etler alındıktan sonra kalan kemiklere yapışık kalan ufak parçaları değerlendirmek ve saklamak için tercih edilen yollardan biridir.
Bağırsak sucukta neden kullanılır?
Bağırsak yarı geçirgen sistemiyle suyu dışarıya yavaş ve kontrollü şekilde atarak, baharatlarla birlikte eti pişirip kurutnmasını sağlar ve bakterilerin çürümesini engeller. Böylece içerisinde ki etin dayanıklık süresi artmış olur. Sucuğun içideki kıymanın yağının rolüyse etin yumuşaklığını korur.
Malzemeler
6 kilo et için;
-Kurutulmuş bağırsak
-Kaburga kapağından ya da kemiğe yakın bölgeden çekilmiş kıyma
-125 gram acı toz kırmızı biber
-125 gram tatlı toz kırmızı biber
-150 gram kimyon
-100 gram karabiber
-50 gram yenibahar
-25 gram tarçın
-200 gram tuz
-2 baş sarımsak
-1 çorba kaşığı tuz
Bağırsağı temizlemek için malzemeler:
-Kurutulmuş bağırsak
-Yarım çay bardağı sirke
-Kaynamış su