C vitamini deposu meyve ve sebzeler
Her zaman portakal ve mandalinayı bir C vitamini deposu olarak bildik. Ancak Portakaldan en az 3 kat daha fazla C vitaminine sahip meyve ve sebzeler var.
Giriş Tarihi: 20.11.2018 14:10
Güncelleme Tarihi: 20.11.2018 14:21
Bir yarım bardak doğranmış veya kesilmiş acı biber , 107.8 mg C vitamini verir. Ayrıca, Buffalo Üniversitesi'nden araştırmacılar, biberleri acı yapan bileşik olan kapsaisin'in eklem ve kas ağrısını hafifletmesine yardımcı olabileceğini keşfetti.
Bir bardak doğranmış kırmızı biber, portakaldan yaklaşık üç kat daha fazla C vitamini içerir-190 mg. Kırmızı biber aynı zamanda göz sağlığını teşvik eden A vitamini için mükemmel bir kaynaktır.
Bir bardak doğranmış dolmalık biber, tatlı kardeşinden daha az C vitamini içerir, ancak 120 mg'da tavsiye edilen günlük alım oranınızın %200'ü kadardır. Yeşil biber aynı zamanda mükemmel bir lif kaynağıdır.
Bir porsiyon kivi (yaklaşık 2 adet) 137.2 mg C vitaminine sahiptir. Bu meyve ayrıca potasyum ve bakır açısından zengindir.
Önerilen günlük C vitaminini fazlasıyla karşılamakta olan kara lahanada tam 120 mg C Vitamini bulunuyor.