Gazze Hükümeti: İsrail son 48 saatte 26 katliam gerçekleştirdi
Hükümet tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu saldırıların kasten öldürme ve soykırım politikasının bir parçası olduğu ifade edildi. Saldırıların çoğunun yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çadırlar, evler, parklar, pazar yerleri ve insani yardım dağıtım noktalarını hedef aldığı belirtildi.
Açıklamada, yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğu vurgulandı. Ayrıca İsrail'in bu saldırılarla toplumun en savunmasız kesimlerini bilinçli şekilde hedef aldığı ifade edildi.
Gazze hükümeti, İsrail'in hastaneleri bombalayarak, sağlık çalışanlarını hedef alarak ve hayati öneme sahip malzemelerin girişini engelleyerek bölgedeki sağlık sistemini çökertmeye çalıştığını da kaydetti.